L’Ajuntament de Montagut l Oix completa la renovació de les lluminàries de l’enllumenat públic de la urbanització de la Cometa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquestes darreres setmanes s’han efectuat els canvis de les lluminàries d’aquesta urbanització que quedaven pendents d’una primera fase que es va efectuar a l’any 2012.

En aquest cas, tenint en compte les millores tecnològiques, els nous punts de llum instal-lats són de tecnologia LED de 49VV enlloc dels punts de llum existents de 125VV de VMCC i molt ineficients. A l’any 2012 els nous llums instal-lats foren de VSAP de 70VV, que era la tecnologia més estesa aquells anys.

L’Ajuntament de Montagut i Oix va començar des del primer dia a posar en pràctica les accions proposades al PAES (Pla d’acció per a l’energia sostenible), que permetrà arribar a l’objectiu de reduir un 2096 les emissions de CO2 l’any 2020 i ara es continua amb els objectius més ambiciosos de cares al 2030.

Aquestes actuacions donen continuitat a les accions que ja es van fer en anys anteriors com la reducció de consum en altres punts de l’enllumenat públic, la fotovoltaica d’autoconsum a l’edifici de l’escola o el control domòtic de la calefacció d’aquest edifici, entre d’altres, que han suposat estalvis tant de consum energètic com econòmic.

Les actuacions han consistit en la substitució de 38 lluminàries existents i a més incorporen una reducció de nivell durant la nit.

Aquesta actuació suposarà un estalvi anual de 18.639 RVVh, que representa deixar d’emetre 5,01 tn de CO2 i també un estalvi econòmic anual de 7.210,87€ amb els actuals preus de l’energia elèctrica.

Aquesta intervenció ha tingut un cost 14.499,43€. La Diputació de Girona ha subvencionat aquestes actuacions dins del programa Del Pla a l’acció —L3 d’eficiència energètica, per lluitar contra el canvi climàtic de les anualitats 2020-21 amb un import de 9.900€

Info: Ajunt. Montagut i Oix