L’Ajuntament de Palafrugell alerta que la nova mesquita no s’ajusta a la llicència

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alcalde assegura que la proposta autoritzada només preveu un minaret i una façana més neutra

La difusió de la imatge de la maqueta final de la mesquita que la comunitat musulmana està construint a Palafrugell (Baix Empordà) ha encès les alertes de l’Ajuntament de la població. El motiu és que, segons explica Juli Fernández, no es correspon al projecte final aprovat sinó que és la primera proposta presentada.

Tania Tapia Imatge general de la mesquita en obres, aquest dilluns 7 de març de 2016. (Horitzontal)

Segons aquesta maqueta, difosa pel despatx d’arquitectes AFM de Palafrugell, l’edifici té alguns dels elements típics de les mesquites: una cúpula al centre, dos minarets als extrems coronats per la mitja lluna, fonts de purificació, moltes vidrieres i un gran pati que l’envolta.

“Aquesta maqueta que surt als mitjans de comunicació no s’ajusta amb el projecte presentat a l’ajuntament ni amb la llicència donada”, ha afirmat l’alcalde de Palafrugell. Juli Fernández ha explicat que aquest era el projecte inicial però va patir modificacions fins a rebre el vistiplau final. Per exemple, tindrà només un minaret i de dimensions més reduïdes i, a més, la façana serà més neutra.

L’alcalde ha anunciat que seguiran amb atenció el desenvolupament de les obres per assegurar que el que s’acaba executant és el projecte aprovat i amb llicència d’obres. “El que farem és comprovar que l’execució de les obres s’ajusta a la llicència, que contempla un sol minaret de dimensions més reduïdes”, ha explicat Fernández.

Les obres que s’estan executant fins al moment sí que s’ajusten als permisos però Fernández ja avança que demanaran informació i no descarta aturar les obres si detecten algun incompliment. “No entenem com és que es fa pública una maqueta que no s’ajusta a la llicència, això l’únic que fa és generar confusió”, ha conclòs l’alcalde.

La comunitat musulmana té previst inaugurar la nova mesquita a l’estiu,

Foto: Tania Tapia
Imatge general de la mesquita en obres, aquest dilluns 7 de març de 2016.