L’Ajuntament de Riudellots de la Selva liquidarà tot el deute municipal a principis del 2015

CANALAJUNTAMENT.CAT - ACN Un dels darrers plens municipals celebrats a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva liquidarà tot el deute municipal, que ascendeix a 849.000 euros, a principis del 2015. De moment, ja s’han amortitzat sis crèdits que el consistori tenia amb un banc i que, en conjunt, pujaven a 618.000 euros. La resta del deute, fins arribar a situar-lo al 0%, es pagarà a començaments de l’any vinent, un cop el ple hagi aprovat el nou pressupost municipal (que es preveu portar a votació al desembre). El consistori ha fet ús del romanent de tresoreria per cancel·lar els crèdits, però tot i això encara té prou líquid per tirar endavant les obres planificades fins a finals de legislatura.

CANALAJUNTAMENT.CAT - ACN Un dels darrers plens municipals celebrats a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva
CANALAJUNTAMENT.CAT – ACN Un dels darrers plens municipals celebrats a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha decidit amortitzar sis crèdits que tenia establerts amb una entitat financera per valor total de 618.000 euros. Aquesta xifra suposa liquidar el 73’55% del total del deute actual. La resta, 231.000 euros, tot i que també podia haver-se amortitzat ara, s’ha preferit esperar i fer-ho a principis del 2015 (un cop s’aprovi el nou pressupost municipal).

L’Ajuntament ha fet ús del romanent de tresoreria per cancel·lar aquest sis crèdits. L’acord s’ha pres en un ple extraordinari i ha comptat amb els vots favorables de CiU (a l’equip de govern) i SI, i l’abstenció d’Independents per Riudellots (IpR). Tot i haver tirat de caixa, el consistori subratlla que el líquid de tresoreria disponible permetrà tirar endavant les obres planificades per aquesta legislatura (fent ús del romanent generat en aquests anys).

L’Ajuntament indica que “les restriccions d’inversió provocades per la llei espanyola de règims locals, l’LRSAL, afegit a una gestió acurada de la despesa, ha permès tenir unes finances sanejades, que han fet possible dur a terme aquesta operació”. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva podrà destinar el romanent que li queda a fer noves inversions per al 2015.

Amb la liquidació dels sis crèdits aprovada aquest novembre, l’endeutament municipal se situarà només al 5,95% al tancament del 2014 (molt lluny del màxim permès, que se situa en un percentatge del 110%). Actualment l’equip de govern treballa per tancar el pressupost municipal del 2015, que es portarà a ple el proper mes de desembre.

Comparteix-ho amb els teus amics: