L’Ajuntament de Sant Jaume considera la resolució del TSJC l’oportunitat per la realització d’un nou estudi de necessitat i ubicació de la planta al municipi

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Sant Jaume considera aquesta resolució l’oportunitat per la realització d’un nou estudi de necessitat i ubicació de la planta al municipi

Foto: Terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca.

La sentència dictada per la Secció Tercera de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i, per aquest motiu, s’anul·la el Pla Especial Urbanístic (PEU) per a la instal·lació del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca.

Aquesta resolució anul·la dos aspectes significatius del PEU: per una banda l’afectació de sòl no urbanitzable de protecció especial i, per l’altra, l’incompliment d’amplada mínima dels accessos al Centre de Gestió de Residus. Aquestes són les dues raons que fan que l’actual PEU quedi totalment anul·lat i obligui a iniciar-ne un de nou en el cas que es volguessin mantenir els mateixos terrenys.

Tal com sempre s’havia pronunciat l’Ajuntament, l’àmbit del PEU als terrenys de Can Coma de Baix afectava una part molt considerable de zona protegida ja que hi conflueixen un important connector ecològic i la Xarxa Natura 2000, junt amb la proximitat del riu Fluvià.

Arran de la resolució de la sentència, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca considera invàlida la situació d’aquesta planta fora d’un polígon industrial i un error situar-la en uns terrenys tant sensibles i valuosos, per la seva qualitat agrícola i natural, com són els terrenys de Can Coma de Baix.

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca demana al Consell Comarcal de la Garrotxa i a la Generalitat de Catalunya que iniciïn un període de reflexió on es determini, com a única opció a la ubicació d’aquest equipament, un terreny de la comarca catalogat com a sòl industrial.

L’Ajuntament de Sant Jaume considera aquesta resolució l’oportunitat per la realització d’un nou estudi de necessitat i ubicació de la planta al municipi en sòl industrial, amb millors accessos i, sobretot, situada en terrenys allunyats del riu Fluvià.

Info: Ajunt. Sant Jaume de Llierca

Comparteix-ho amb els teus amics: