L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca organitza una xerrada i dues passejades populars per explicar què és i com es farà el poum, per tal que els veïns puguin fer-hi aportacions

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el marc dels inicis dels treballs de redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i del seu programa de participació ciutadana, el passat divendres 13 de juny es va donar el tret de sortida d’aquest nou projecte amb una reunió informativa. El POUM és el document que ha de definir les bases urbanístiques per al desenvolupament del municipi en els propers 15-20 anys. La redacció d’aquest projecte no pot desenvolupar-se correctament sense el coneixement i l’opinió de la ciutadania, per això s’ha definit el Programa de Participació Ciutadana del POUM com un instrument que té per objectiu enriquir els treballs tècnics de l’equip redactor a partir de l’obertura de diferents espais i moments de participació ciutadana. “Aquest POUM, l’hem de fer entre tots”, va explicar l’equip redactor.

Xerrada “Què és un POUM i com farem el POUM a Sant Jaume de Llierca?”

A l’endemà de la sessió informativa, el dissabte 14 al matí, es va iniciar aquesta reflexió col·lectiva amb una passejada per l’entorn rural de Sant Jaume. A través d’aquest passeig, es van poder identificar els punts forts i febles de l’entorn no urbà del municipi i fer una reflexió conjunta in-situ. Per exemple, entre tots els participants es va observar i debatre sobre l’entorn del riu, la fàbrica Brutau, les masies, els espais buits, les possibilitats de creixement i les limitacions entre l’espai urbà i el rural.

00219062014

Aquesta primera passejada, es completarà amb una segona trobada, el proper dijous 26 de juny a les 18:30 on es realitzarà un nou recorregut, aquesta vegada pel nucli urbà de Sant Jaume. Es pretén portar al poble a una reflexió sobre la trama urbana, l’espai públic, els equipaments o l’habitatge entre altres temes, tot debatent sobre els punts forts del nucli urbà i els aspectes que caldria millorar per tenir un poble més agradable i obert a la ciutadania. Al llarg de l’estiu es realitzaran diferents entrevistes entre els veïns i es repartirà una enquesta a totes les llars del municipi i, a la tardor, s’ha programat un taller.