L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts continua amb una nova fase de millores d’accessibilitat al Boscarró

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest mes s’iniciarà una nova actuació per a la recuperació i adequació del Boscarró, una superfície de 5 hectàrees que engloba la massa basàltica d’un gran interés geològic i cultural, on s’ofereix la visió de les diferents formes que pot prendre el refredament de la lava.

BOSCARRO 3

Aquesta fase consistirà en la neteja de les cingleres, la millora de l’espai del mirador, l’adeqüació d’un espai de treball per al públic que visiten les colades i la millora dels accessos peatonals a la zona.

L’actuació, amb un cost de 55.000€ (dels quals 30.000€ provenen d’una subvenció del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, i la resta dels recursos propis de l’Ajuntament), permetrà millorar l’oferta de serveis a tots els visitants i estudiants que s’interesen per aqeust entorn, configurant un espai lúdic més accessible i visible donat el seu valor històric, cultural i medioambiental.

El Boscarró és un brancal de la xarxa de senders d’Itinerànnia que comença a l’antiga pedrera de Boscarró i ascendeix fins a l’esplanada on s’han localitzat les restes arqueològiques del Poblat Ibèric. Aquest espai esdevé un fantàstic mirador sobre el riu Fluvià, des d’on observar les tres colades procedents de les grans erupcions registrades històricament, i per tant l’Ajuntament té especial interés en prosseguir les tasques de millora i adeqüació d’aquesta zona.

CAMI BOSCARRO