L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts encara la segona meitat de mandat amb la mirada posada al present i al futur

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’equip de govern posa l’accent en àmbits com la Joventut, la Gent Gran, el Medi Ambient i el reforç de la Participació Ciutadana

Aquest mes de maig es recuperen els ‘Quedem a la Plaça?’ i s’impulsen dues enquestes participatives sobre el mercat setmanal i els Gegants

foto de Ajuntament Sant Joan les Fonts.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts encara la segona meitat de mandat amb la mirada posada al present i al futur. Partint dels mateixos principis que defineixen les línies estratègiques del pla de mandat del grup de Junts, on l’eix principal de les persones i la proximitat amb la ciutadania marquen les polítiques de benestar, l’equip de govern reforça les àrees de joventut, medi ambient, turisme sostenible, tercera edat i espais públics per adaptar-se a les necessitats actuals de la població moltes d’elles derivades de la situació de pandèmia que encara estem vivint.

La nova regidoria de la gent gran tindrà una especial rellevància en ser un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. El nou casal cívic de Sant Joan serà una realitat en aquesta part del mandat. Es crearà un espai nou, amb la mirada oberta al riu, amb espais de trobada agradables i acollidors on poder desenvolupar activitats d’una manera segura. En aquest espai es farà una aposta per unes instal·lacions energèticament sostenibles.

foto de Ajuntament Sant Joan les Fonts.

El procés participatiu iniciat en la primera meitat de mandat, on s’analitza obertament el pla estratègic de govern, segueix amb força amb àrees de treball de temàtiques diverses que plantegen visions de futur pel municipi. A més el desenvolupament del Pla Local de Joventut 2020 – 2024 permetrà desenvolupar projectes nous com la definició del nou espai jove que s’ubicarà en un equipament diferent de l’actual i amb una programació diferenciada adaptada a la realitat del moment dels i les joves del municipi.

En aquest sentit es recuperen els Quedem a la plaça?, un espai de diàleg obert amb la ciutadania i l’equip de govern, es mantenen i potencien els processos de participació on definir, conjuntament, les millores a les places, com la de les Fonts o la plaça 1 d’Octubre de la Canya, les trobades amb joves arquitectes del municipi per explorar propostes de millora pel nucli antic, les reunions de treball amb entitats, associacions i ajuntaments per col·laborar en projectes que beneficiïn al municipi i les trobades amb les entitats, associacions i col·lectius del municipi.

Als projectes mediambientals desenvolupats al llarg d’aquests dos anys, com la imminent instal·lació d’una caldera de biomassa que alimentarà a l’escola Castanyer i l’escola bressol El Niu, el vehicle elèctric municipal, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta del CPS o la substitució de les antigues lluminàries als carrers per unes de més eficients i sostenibles, en els dos anys vinents se sumaran les actuacions com per exemple la renovació de la calefacció de l’escola Castanyer per una instal·lació actualitzada i més eficient energèticament.

El benestar de les 3.053 persones que viuen a Sant Joan les Fonts (a finals d’abril) passarà també pel reforç de la figura de l’agent cívic, dotant-lo de més autonomia per a seguir desenvolupant algunes de les tasques actuals i afegint d’altres que siguin necessàries. I també se seguirà amb la incorporació de reductors de velocitat en els punts detectats de més velocitat al municipi, es crearà un espai de parada pel bus a Sant Cosme, i nous punts d’aparcament en alguns sectors del municipi.

Temes tan importants com la mateixa identitat com a municipi i com a comarca també quedaran recollits en aquesta part del mandat amb la portada a terme de projectes significatius com l’arribada de la Via Verda al municipi, les rutes de proximitat entre nuclis, la creació d’un mirador a la Torre Canadell, la programació d’activitats culturals que valorin el talent municipal i comarcal, i l’aposta pel treball conjunt amb els productors locals i el comerç de proximitat.

Dos anys de mandat, en xifres

La roda de premsa ha servit també per fer balanç de la tasca en els comptes municipals. En aquest mandat, l’endeutament ha passat del 68,46% el 2019 al 63,15% el 2020, el que implica una reducció de cinc punts percentuals. Una altra xifra de la gestió econòmica és l’evolució del superàvit. El 2019 el tancàvem amb un superàvit de 278.471,10€ i el 2020 aquesta xifra s’enfila fins als 863.774,74€.

Les ajudes Covid van suposar l’any passat una partida de 65.900€ per aquesta matèria que inclou els ‘Vals+’ i les ajudes a autònoms. Per ara, el 2021 ja s’ha reservat una partida de 40.000€ amb una línia directa de subvencions que sortirà properament. D’altra banda, en aquest període s’ha hagut de fer front als danys pel temporal Glòria que han implicat un import de 204.187,50€.

Coincidint amb la meitat del mandat, hi haurà canvi de regidors de l’equip de govern. Josep Molas i Vanessa Torrent cedeixen el seu lloc com a regidor i regidora, respectivament, a l’ajuntament per temes personals i, al seu lloc, entren Antoni Roura i Estel Batlle per encarar una segona etapa de govern amb il·lusió i ganes de desenvolupar projectes dins d’aquest pla estratègic de les persones i per les persones. Des de tot l’equip de govern es vol agrair la gran tasca desenvolupada pels regidors sortints i rep amb il·lusió els regidors que passaran a formar part de l’equip de govern.

Finalment, l’equip de govern lamenta que el grup a l’oposició Sant Joan Plural ERC hagi dut a terme una oposició tan poc constructiva i es referma amb la voluntat de sumar i dialogar amb el grup a la oposició per fer possible una bona entesa en benefici del municipi.

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics: