L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts veta a la CUP tots els espais municipals per a fer-hi assemblees obertes

Comparteix-ho amb els teus amics:

La CUP de Sant Joan les Fonts iniciàvem el pròxim 31 de gener una sèrie de trobades populars, assemblees obertes amb les veïnes del municipi. Es tractava de quatre assemblees repartides pels diferents pobles que conformen el municipi: Sant Joan les Fonts (31/01 i 27/03), la Canya (06/03) i Begudà (14/03). L’objectiu d’aquestes trobades era establir ponts de diàleg, on debatre, posar en comú i proposar solucions a les problemàtiques concretes del municipi.

Presentades les corresponents instàncies a l’ajuntament (15/01/2014 amb el núm. de registre 66), ahir 28 de gener, tres dies abans de la primera assemblea oberta l’equip de govern ens va respondre negant-nos l’ús dels espais demanats, adduint que són actes de campanya electoral. Donant-nos l’alternativa de poder utilitzar un sol espai de pagament, i sense temps, cosa que no ha estat possible tenint en compte que el punt de trobada estava previst pel 31 de gener. Amb aquesta negació també queden exclosos els espais municipals dels dos altres pobles que conformen el municipi (Begudà i la Canya).

No entenem aquesta decisió presa per l’equip de govern de CiU, ja que en altres ocasions hem realitzat actes en els espais que avui se’ns han vetat i del que si se’ns permet, n’hem fet ús sense haver de pagar.

La nostra proposta de trobades, és la de taules rodones de participació ciutadana, on estan convidats tots els habitants de Sant Joan les Fonts amb ganes d’opinar. També hi estan convidades aquelles persones que tenen càrrecs públics a l’Ajuntament, ja que la seva experiència pot ser profitosa.

Les assemblees obertes tenen una finalitat social, promoure la participació ciutadana, el diàleg. En cap cas tenen un contingut electoral, però Segons sembla, per alguns anar a escolar l’opinió del poble ja és electoralista.

No creiem en la dinàmica electoral ni partidista, sinó que volem encetar ponts de diàleg entre la població, perquè la participació ciutadana no és el vot en una urna cada 4 anys, sinó el treball diari i el debat continu.

Així doncs, denunciem la censura que estem patín per part de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i demanem que aquest es retracti alhora de negar-nos l’ús d’aquests espais, ja que el seu argument, que estem fent campanya electoral, és totalment fals. Finalment, volem recordar-los-hi que la participació ciutadana, la llibertat d’expressió i reunió són drets inqüestionables en qualsevol societat democràtica.

CUP Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics: