L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar consulta els veïns de Can Bells sobre el futur POUM de la urbanització

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més d’un centenar de veïns, representants d’un total de 63 propietaris dels 109 amb què compta la urbanització, van participar a la reunió que va tenir lloc el passat divendres.

POUM Can Bells

Aquest passat divendres 20 de novembre l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar va reunir els veïns de la urbanització de Can Bells de cares a l’elaboració d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), després que el que es va començar a tramitar l’any 2005 no ha prosperat per diversos motius. Un d’ells és la dificultat que genera la planificació de la zona, que compta amb grans problemes, des de construccions sense llicència urbanística, manca de serveis i obres aturades, a parcel·les que no compleixen amb els requisits per ser edificades, entre d’altres.

Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa Cristina Mundet explica que «l’equip de govern ha volgut aprofitar l’ocasió per endegar un procés participatiu amb la finalitat de conèixer les necessitats dels veïns i veïnes de la urbanització i trobar junts les solucions més adients». Amb aquest objectiu va tenir lloc la reunió del divendres, que va comptar amb la participació de més d’un centenar de veïns, representants d’un total de 63 propietaris dels 109 amb què compta la urbanització. La reunió va ser presidida per l’alcaldessa, així com pel regidor d’Urbanisme, Quim Vivas; l’equip redactor del nou projecte, format per David Calvó i Anna Sánchez; l’advocat Narcís Pérez, i la secretària municipal, Mª Rosa Sanglas.

Després d’una introducció general, es va donar la paraula a l’equip redactor, que va fer una exposició sobre l’estat actual urbanístic de Can Bells, fent un repàs històric als esdeveniments, així com un resum de les propostes de l’antic POUM per la zona, tant de l’aprovació inicial com del document previ a l’aprovació provisional. Seguidament es va fer una proposta de mínims i una de màxims per a la consideració dels assistents, que en el torn obert de paraules van poder fer les seves suggerències i aportacions. Des del consistori es va emplaçar els veïns a una segona reunió de cares al proper mes de gener.