L’Ajuntament d’Olot contracta 7 persones que es trobaven a l’atur per a la realització de tasques de neteja extraordinàries

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Servei d’Ocupació de Catalunya finança la seva contractació temporal aportant més de 79.000 euros amb el programa ‘Fem el barri vell bell’

L’Ajuntament d’Olot ha contractat aquesta setmana a 7 persones que es trobaven a l’atur a través del projecte ‘Treball als barris’ del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Durant un període de 9 mesos s’encarregaran de posar en pràctica els objectius del programa ‘Fem el barri vell bell’ d’Olot, funcionant com un equip de reforç extraordinari de la brigada de neteja al centre de la ciutat.

Concretament s’encarregaran de la neteja i cura de parcs infantils, mobiliari, façanes, edificis públics, monuments, senyalitzacions i solars municipals evitant l’acumulació de deixalles en aquestes zones així com del manteniment de les zones verdes, neteja d’embornals i fonts del nucli antic de la ciutat; tasques de jardineria, control de contenidors, andròmines i residus a la via pública i millora de l’entorn públic urbà, en general.

Dels 7 nous professionals contractats a jornada parcial de 5 hores, un dels seus membres exercirà com a coordinadora i supervisora de l’equip. La contractació s’ha pogut portar a terme gràcies al projecte del Servei d’Ocupació de Catalunya que aporta 79.979€ euros. Fins ara, aquest projecte del SOC també ha servit per poder incrementar l’equip d’agents cívics encarregat d’informar, educar, sensibilitzar i difondre el foment de la convivència i respecte entre la ciutadania. Al mateix temps, a través d’aquest mateix programa del SOC, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha gestionat la contractació d’un tècnic de suport a l’aula de noves tecnologies que s’encarrega d’ajudar a aquelles persones aturades que assisteixen a l’aula oberta de recerca de feina de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG realitzant tasques d’alfabetització o informàtica, entre d’altres.

Aquests professionals se sumen als deu treballadors que des de finals de l’any passat realitzen tasques de pintor, jardineria i neteja a través del programa ‘Treball i Formació’ del SOC i als 5 professionals que també exerceixen al Consorci SIGMA, a IMELLO, DinàmiG i l’Oficina HolaDomus a través del programa Enfeina’t. Un programa que, durant 12 mesos, combina contractació amb acompanyament i orientació.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Olot també disposa d’un conjunt de projectes en actiu (l’anomenat Treball i Formació) que tenen per objectiu millorar i preservar l’espai urbà i col·lectiu. En primer lloc hi ha el ‘Fem dissabte als barris’ que permet dur a terme una neteja extraordinària en diferents barris de la ciutat i espais de la via pública. En segon lloc hi ha la iniciativa ‘Regeneració d’Espais Públics Urbans’ que permet la retirada de grafits de diversos espais i el repintat del mobiliari urbà, tant de fusta com de ferro així com la restauració d’exteriors. Per últim, la ‘Millora dels Espais Naturals de la Moixina i Parc Nou’ permet preservar els valors naturals d’aquest espai emblemàtic de la ciutat, millorant l’aspecte visual de la zona.