L’Ajuntament d’Olot denega la possibilitat de fer curses de braus

Comparteix-ho amb els teus amics:

El consistori denega la petició de realitzar una cursa de braus a Olot

Foto: Un moment de l’entrega de la proposta a l’Ajuntament d’Olot – Twitter

Segons el Punt Avui, l’ajuntament d’Olot ha denegat la petició de realitzar una cursa de braus a la ciutat feta per cinc entitats taurines. Aquesta petició es va fer el passat 17 de gener en mig d’un gran rebombori mediàtic. L’ajuntament ja va expressar en el seu moment la negativa a què tornin les curses de braus. Les cinc entitats promotores de la iniciativa són la Penya Taurina de la Garrotxa, la Fundació del Toro de Lídia, l’Escola Taurina de Catalunya, la Federació d’Entitats Taurines a Catalunya i l’Associació de Criadors de Brau de les Terres de l’Ebre.

L’ajuntament d’Olot diu que la ciutat es va declarar en ple municipal ciutat antitaurina i amiga dels animals en 2004 i el resultat de l’ampli suport en la consulta del 2016 sobre a la no continuïtat del correbou de les Festes del Tura.

Així també ho confirma l’enquesta promoguda per elgarrotxi.cat on de moment han votat prop de 2.500 persones, amb un 94% de vots en contra de què tornin les curses de braus.

Les mateixes entitats taurines no descarten emprendre accions legals en contra del consistori, perquè segons marca la llei i la resolució d’alguns judicis, Olot no es podria negar a fer curses de braus.