L’Ajuntament d’Olot destinarà 550.000 euros en subvencions

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot aprova les bases per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats per part d’entitats amb un import total de 448.000 euros.

A aquesta partida cal afegir-hi 61.000 euros més per a la convocatòria d’ajuts per a activitats afectades per la COVID-19. Aquest mes d’abril es preveu que s’obri el termini de presentació de sol·licituds. 

L’Ajuntament d’Olot continua enfortint el seu suport a les entitats de la ciutat per tal que puguin dur a terme les seves activitats i projectes, promovent així la dinamització dels barris i la cohesió social. D’aquí que el Consistori ha aprovat les bases de diferents convocatòries de subvencions a entitats que, en total, sumen una inversió de 488.190 euros. Aquestes noves ajudes tenen per objectiu garantir i, sobretot, continuar fomentant i potenciant les activitats impulsades pel teixit associatiu de la ciutat, i més aquest any davant els efectes de les restriccions i la crisi per la pandèmia de la COVID-19.

Concretament, durant la Junta de Govern Local d’aquest dijous 25 de febrer, s’ha donat llum verda a les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions de les següents modalitats:

  • Entitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
  • Entitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament, l’enfortiment i articulació de les entitats locals.
  • Entitats veïnals.
  • Entitats culturals.
  • Entitats d’activitats de l’educació en el lleure.
  • Entitats esportives, esportistes amateurs i activitats esportives per a la temporada 2020/2021.
  • Ajuts als esportistes amateurs d’esports individuals d’elit que participen en els campionats d’Espanya, d’Europa, del Món o als Jocs Olímpics.
  • Entitats que treballen i organitzen activitats de promoció econòmica de la ciutat.

Ajudes per a marxants, sector turístic i taxistes

A part, conjuntament amb aquestes subvencions a entitats, des de l’Ajuntament d’Olot també s’ha treballat per poder gestionar i atorgar de forma paral·lela les subvencions de la tercera línia d’ajudes per a les activitats econòmiques afectades per la COVID.

En total, tal com es va aprovar al plenari d’aquest mes de febrer, s’ha previst una partida de 61.000 euros per poder fer front a aquestes noves subvencions directes que se sumen a l’AJUT 500, l’AJUT 1000 i l’AJUT 3000 que el Consistori ja ha portat a terme aquest 2020. Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 425.000 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per combatre els efectes de la COVID-19, donant suport a un total de 603 activitats de la ciutat.

Ara, a part dels marxants de roba de la ciutat i empresaris del sector turístic, a aquesta nova línia d’ajudes també s’hi podran acollir membres del sector dels taxis; tres dels principals àmbits més afectats per les darreres limitacions de mobilitat i restriccions derivades de la pandèmia pel coronavirus. Les noves ajudes – de 1.000 euros per beneficiari – tenen per objectiu acompanyar als responsables d’aquestes activitats amb la voluntat de garantir-ne la continuïtat i està previst puguin accedir-hi una cinquantena d’activitats.

En total, s’ha previst una inversió de 61.000 euros per fer front a aquest nou paquet de subvencions: 42.000 euros per a cobrir les ajudes dins l’àmbit del sector turístic, 12.000 euros per acompanyar els taxistes de la ciutat i 7.000 euros per donar suport als marxats de roba del mercat setmanal d’Olot.

Com en els anteriors casos, aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altra convocatòria i no tenen concurrència competitiva. És a dir que es resoldran segons si es compleixen els requisits indicats a les bases. En aquest cas es podran sol·licitar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot i es gestionaran a través de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa.

Sumant per preservar el teixit associatiu, comercial i empresarial de la ciutat

Aquest nou paquet d’ajudes forma part del conjunt de nous instruments que l’Ajuntament d’Olot ha engegat per fer front a l’impacte de la COVID-19 a la ciutat, vehiculat a través del Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació. En concret, s’ha previst noves accions en l’àmbit social i de reactivació econòmica, a més d’un Pla d’Inversions per injectar recursos a l’economia local.

En aquesta línia i amb la voluntat d’arribar als diferents col·lectius afectats, fins avui dia l’Ajuntament d’Olot ha destinat un total de 354.246,24 € per a ajudes socials que inclouen pensions, àpats i aportacions extraordinàries a través del Consorci d’Acció

Social de la Garrotxa que se sumen a les majors aportacions a Càritas Garrotxa (63.401,21 €), Creu Roja (62.139,02 €) i les beques a joves de la Fundació Impulsa (26.000 €).

Accions de suport que se sumen a les modificacions d’ordenances municipals per ampliar terrasses, consolidar nous espais de degustació, bonificar taxes i la creació d’un fons de contingència extraordinari de 867.586,04 € per poder donar resposta ràpida i àgil a les necessitats que puguin derivar-se de la pandèmia al llarg del 2021.

Actualment ja s’han lliurat 79.850 € en ajudes directes a entitats, associacions i col·lectius locals que han vist afectada la seva activitat arran de la COVID-19 així com s’han invertit 305.000 € en treballs de millora al PTT, neteges extraordinàries i la contractació de personal de suport a l’Estiu Riu per complir amb les normatives així com la compra de material per combatre els contagis de coronavirus. Totes aquestes aportacions s’han portat a terme únicament amb recursos propis del Consistori.

Info: Ajunt. Olot