L’Ajuntament d’Olot i la Fundació Vila Casas signen un conveni de col·laboració

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui, 27 de gener de 2021, s’ha dut a terme la signatura del Conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i la Fundació Privada Vila Casas per a regular el préstec en comodat d’obres d’art de la Fundació per a la seva exposició.

Foto: El Sr. Antoni Vila Casas, president de la Fundació i el Sr. Josep Berga Vayreda, alcalde d’Olot.

La signatura ha tingut lloc a la seu barcelonina de la Fundació Vila Casas -Casa Felip-, i ha estat rubricat pel Sr. Antoni Vila Casas, president de la Fundació i el Sr. Josep Berga Vayreda, alcalde d’Olot.

El projecte de col·laboració que ara comença a caminar té com a objectiu dotar a la ciutat d’Olot d’un projecte pioner en la posada en valor del patrimoni propi a través de les obres d’art contemporani, de la que és una de les col·leccions d’art contemporani més important del país. És per això, que l’Ajuntament d’Olot posa a disposició de la Fundació Vila Casas la totalitat del seu fons artístic per desenvolupar diverses exposicions, accions o projectes que, des de la contemporaneïtat, analitzin temes d’interès de la societat olotina. Per la seva banda, la Fundació Vila Casas correspon, assignant a disposició del projecte tot el seu fons artístic, tant de pintura com d’escultura i fotografia.

El projecte neix sota la direcció de Natàlia Chocarro, Directora de Projectes Externs de la Fundació Vila Casas i de Xavier Palomo, Gestor Cultural i Comissari Independent i amb la col·laboració dels tècnics de cultura de l’Ajuntament d’Olot.

El conveni persegueix implantar-se de forma decidida a la ciutat d’Olot i la Garrotxa, reivindicant l’espai crític i de reflexió que és propi de l’art contemporani, però sense oblidar i posant en valor l’enorme patrimoni històric i artístic que es custodien als fons dels diferents museus de la ciutat. Un diàleg que vol aprofundir, amb sentit crític, en el coneixement mutu del passat i del present artístic de la ciutat i del país. Una aposta ferma i decidida per obrir la ciutat d’Olot, definitivament, a l’art contemporani.