L’Ajuntament d’Olot inicia els tràmits per a la renovació total del camp de futbol de gespa artificial del Sant Pere Màrtir

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot inicia els tràmits per a la renovació total del camp de futbol de gespa artificial.

L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i la regidora d’Esports, Mar Roca, s’han reunit aquest dimecres amb la junta directiva del club de futbol Joventut Sant Pere Màrtir. A la reunió, s’ha acordat iniciar el procés per a la renovació del nou camp de futbol després de les millores realitzades aquest estiu a les instal·lacions del Pic del Bac.

L’Ajuntament d’Olot i els responsables del Joventut Sant Pere Màrtir varen acordar a principis d’estiu la col•locació de la gespa artificial provinent del terreny de joc del Morrot. La voluntat de les dues parts era tirar endavant una actuació que permetés avançar en la millora de les instal·lacions del club, allargant la vida de la gespa del Morrot i en un projecte que tindria continuïtat a mesura que l’Ajuntament pogués accedir a ajudes destinades a la construcció de noves instal·lacions esportives.

Aquest estiu s’han portat a terme els treballs de col·locació de la gespa, que no ha donat els resultats previstos. Una vegada s’han desplegat la gespa i instal·lat sobre el terreny de joc, alguns dels rulls han presentat un desgast superior a l’esperat. Aquest desgast s’ha traduït en dificultats a l’hora d’introduir la sorra i el cautxú sota la capa de gespa que, malgrat el continu raspallat de les fibres, no ha recuperat la verticalitat a tot el terreny de joc.

Davant d’aquesta situació i la propera convocatòria de subvencions per a la millora d’instal·lacions esportives, l’Ajuntament d’Olot inicia el procés per construir un nou camp de futbol a Sant Pere Màrtir. A principis d’any, la Junta de Govern Local aprovarà el plec de clàusules per a la construcció del nou terreny de joc. L’actuació, que es contractarà amb l’entrada al 2019, partirà dels treballs ja realitzats aquest estiu i que es podran utilitzar per al nou camp: l’anivellament del terreny i l‘aportació de sauló, la construcció de paviments de formigó perimetrals i la instal•lació de porteries de futbol 11, entre altres mesures. L’Ajuntament d’Olot, mentrestant, està ultimant gestions amb la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana i Espanyola de Futbol per poder accedir a properes convocatòries de subvencions.

A l’espera de l’inici dels treballs, diferents equips del club de futbol Sant Pere Màrtir podran continuar entrenant al Pic del Bac mentre que els partits es seguiran disputant a les instal•lacions municipals. Actualment, el Joventut Sant Pere Màrtir té 13 equips i prop de 200 jugadors.

Info i foto: Ajunt. Olot