L’Ajuntament d’Olot ja ha destinat més de 882.000 euros  en mesures econòmiques i socials per fer front a la COVID-19 

Comparteix-ho amb els teus amics:

Entre les accions per combatre els efectes de la pandèmia hi ha el conveni amb Creu Roja que la Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí. També forma part del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació la convocatòria dels Ajuts Olot  500, que ja ha abonat el 90% de les sol·licituds. 

Foto: El primer tinent d’alcalde Estanis Vayreda ha exposat la resolució de la convocatòria d’Ajuts Olot 500 i altres partides destinades combatre els efectes de la COVID-19.

En el ple del passat mes d’abril, l’Ajuntament d’Olot va donar compte del primer document de mesures per combatre els efectes socials i econòmics de la COVID-19. A través de la Taula de Treballs dels grups es van iniciar les accions que han permès aprovar, aquest mes de juny, el Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació. Contempla un total de 122 mesures que l’Ajuntament d’Olot va crear conjuntament amb una quinzena d’administracions i institucions garrotxines per fer front a la COVID-19 i que el proper mes d’octubre té previst portar a aprovació el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Mentre avançaven les accions del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació, l’Ajuntament ha anat fent front, amb els fons municipals, a les necessitats que s’han detectant als diferents àmbits de la ciutat.

A més dels 500.000 euros que l’Ajuntament d’Olot ha destinat al fons econòmic i social de la Garrotxa, les arques municipals també han assumit 160.000 euros en concepte de condonació, taxes com la d’ocupació de via pública per terrasses… Un total de 155.000 euros s’han aportat entre projectes de DinamiG i la immediata creació de l’Oficina de Reactivació, així com la campanya de promoció del comerç de proximitat. I per tal de reactivar el sector cultural i aquells professionals que hi treballen de forma directa o indirecta, Cultura va organitzar la programació “Encontres a la segona fase” amb un pressupost de 65.000 euros.

L’Ajuntament d’Olot ha destinat una partida de 500.000 euros per constituir el fons econòmic (205.000 euros) per donar suport a les activitats econòmiques que han hagut d’aturar la seva activitat durant l’estat d’alarma i un fons social (295.000 euros) per ajudar a les famílies a fer front a la COVID-19. Dins d’aquest últim capítol s’hi inclouen els 66.000 euros previstos per l’addenda al conveni de col·laboració entre el CASG, l’Ajuntament d’Olot i la Creu Roja que la Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí. Contempla una aportació de 55.000 euros per cobrir les necessitats de les persones afectades per la pandèmia i 11.000 euros més per al menjador escolar de les famílies becades a les llars d’infants municipals. Forma part també del fons social els 36.000 euros del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i Càritas Diocesana aprovat a la Junta de Govern Local del 9 de juliol per a la gestió del Centre de Distribució d’Aliments amb motiu de la pandèmia.

Amb l’adopció de mesures per reforçar activitats com l’Estiu Riu o l’obertura de la piscina municipal, l’Ajuntament d’Olot ha destinat, de moment, un total de 882.000 euros per ajudar a diferents col·lectius i prendre les accions oportunes per fer front a la COVID-19. A aquesta quantitat caldria sumar-hi més diners del pressupost municipal per fer front a les indemnitzacions de molts serveis que no s’han prestat durant els mesos de confinament

Convocatòria dels Ajuts Olot 500 

L’Ajuntament d’Olot ja ha abonat gairebé la totalitat de les sol·licituds rebudes als Ajuts Olot 500, la línia de subvencions que l’Ajuntament d’Olot va impulsar per ajudar a reactivar les empreses, negocis i activitats econòmiques de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19. Actualment, el Consistori ja ha fet o està a punt de fer efectives les ajudes de 500 euros a 368 sol·licitants, el que suposa un import total de 184.000 euros. En total, el Consistori va rebre 418 peticions. Després d’avaluar-les, 41 d’elles van ser denegades perquè no complien amb els requisits de la convocatòria. Les 9 sol·licituds restants estan a l’espera que els tècnics de DinàmiG acabin d’analitzar la documentació requerida a la convocatòria i que, en cas de complir amb les bases, rebran l’ajuda econòmica el mes d’agost.

Els Ajuts Olot 500 tenen per objectiu donar suport a autònoms i emprenedors que es van veure obligats a tancar per la pandèmia així com contribuir a garantir-ne la continuïtat. En aquest sentit, Olot és un dels pocs ajuntaments catalans que han tirat endavant iniciatives d’aquestes característiques.

Aquestes ajudes s’inclouen en el Pla de Reactivació Econòmica i d’Ocupació d’Olot i La Garrotxa que, també inclou entre les seves mesures l’obertura de l’Oficina de Reactivació Econòmica d’Olot de cara a aquest setembre. Serà un punt d’atenció per a les persones i empreses del territori que s’han vist afectades per la crisi de la COVID19, tant des d’un punt de vista laboral com d’activitat. Al mateix temps, també tindrà la missió d’impulsar, coordinar, coordinar, seguir i avaluar les accions del Pla de Reactivació. Entre les primeres accions de l’Oficina hi consten el projecte de capacitació digital per afavorir la igualtat d’oportunitats així com una campanya de promoció, atracció i manteniment del talent a la comarca i iniciatives per al foment del consum local.

Comparteix-ho amb els teus amics: