L’Ajuntament d’Olot presenta al·legacions al tràmit d’informació pública de l’estudi informatiu de la variant de Les Preses-Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’al·legació presentada se centra en l’enllaç previst per a la futura carretera amb la variant d’Olot per tal de garantir un traçat autònom. No es pronuncia en relació a les alternatives de traçat proposades en els termes municipals veïns.

La Junta de Govern Local ha aprovat l’acord relatiu a la tramitació d’al·legacions en relació a la nova carretera C-37 de Vic a Olot. A la reunió d’aquest matí s’ha acordat la compareixença de l’Ajuntament d’Olot al tràmit d’informació pública de l’estudi informatiu de la variant de Les Preses-Vall d’en Bas.

L’any 2006, la Generalitat va redactar i iniciar la tramitació d’un estudi informatiu per resoldre la continuïtat de la C-37 entre el viaducte de la C-37 a Vall de Bas i l’A-26 a Olot. El Departament de Territori i Sostenibilitat va segregar un estudi informatiu autònom i segregable de la part del traçat referit a la variant d’Olot en relació a la resta de recorregut. El març de 2012 el Conseller de Territori i Sostenibilitat va resoldre la seva aprovació incloent una relació de condicions que calia incorporar al desenvolupament de l’estudi informatiu. L’any 2013 es redacta el projecte constructiu, l’any 2014 la memòria ambiental i finalment es dicta la resolució TES/3042/2015, de 21 de desembre, que marca el final de la seva tramitació ambiental. El projecte de Variant d’Olot, per tant, disposa d’una unitat constructiva completa, amb un funcionament autònom i segregable de la resta de trams de la nova carretera C-37.

Amb l’estudi informatiu de la variant de Les Preses – Vall d’en Bas actualment a exposició pública s’altera la unitat de solució de traçat degudament tramitada, aprovada i desenvolupada a nivell de projecte constructiu. Al mateix temps, afecta a la seva autonomia funcional i constructiva, i a la possibilitat deslligar l’execució de la Variant d’Olot de la resta de recorregut de la futura carretera que ha d’unir amb el túnel de Bracons.

Des de l’Ajuntament d’Olot no s’entra a valorar les alternatives de traçat proposades per l’estudi informatiu de la variant de Les Preses-Vall d’en Bas. L’al·legació presentada insta al Departament de Territori i Sostenibilitat per tal que tingui totes les alternatives analitzades pel pas per la futura carretera en els termes municipals veïns respectin els punts de pas obligats des de l’aprovació de l’estudi informatiu de la Variant d’Olot: la posició de la boca sud del túnel de la Serra de Sant Valentí de la Pinya i al traçat de l’extrem nord mitjançant la intercepció de la N-260-a sobre el viaducte del Riudaura a l’Hostal del Sol, de cara a constituir un punt obligat de pas per l’estudi informatiu i posterior desenvolupament referit al tram nord de la Variant d’Olot fins a connectar l’A-26.

La Junta de Govern Local ha aprovat l’acord per a la compareixença de l’Ajuntament d’Olot al tràmit d’informació pública de l’estudi informatiu de la variant de Les Preses-Vall d’en Bas. La proposta es va debatre a la reunió de la Comissió per a la Variant d’Olot del passat 11 de febrer i aquest dijous 27 de febrer s’ha portat per a la seva aprovació. L’objectiu de l’al·legació és garantir la traça autònoma de la Variant d’Olot, per tal d’instar a les administracions titulars de les carreteres que fixin, quan abans millor, un calendari d’execució.

Mentrestant, des de l’Ajuntament d’Olot es continua treballant amb la Plataforma No és un Vial és un Carrer per acordar mesures de pacificació del trànsit en aquest sector, un dels més afectats per la falta de la variant. La col·locació de zones d’arbres i la possible col•locació d’un radar són algunes de les mesures amb què s’està avançant.

RELACIONAT:

INFO: Consulta AQUÍ l’Estudi Informatiu de la Variant de les Preses – Vall d’en Bas – Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: