L’alacantí Joaquim Cano,  guanyador del V Premi Francesc Garriga de Poesia a LIBERISLIBER

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’alacantí Joaquim Cano,  guanyador del V Premi Francesc Garriga de Poesia a LIBERISLIBER

Foto: Joaquim Cano,  guanyador del V Premi Francesc Garriga de Poesia.

Ja es coneix el nou guanyador del Premi Francesc Garriga de Poesia destinat a autors totalment inèdits. Se l’ha endut el poeta alacantí Joaquim Cano (La Nucia, Marina Baixa, 1995), que va rebre el guardó a mans dels representants de les editorials que promouen el premi (AdiA, LaBreu, Cafè Central i Edicions del Buc) a LIBERISLIBER, el festival de l’edició independent de Besalú, que també patrocina el premi.

El jurat del premi -format per Ester Andorrà,  Antoni Clapés , Josep Martínez, Pau Vadell, Núria Armengol, Míriam Cano i Pol Guasch, que va guanyar l’any passat i en aquesta ocasió ha actuat com a secretari- ha decidit donar el guardó al llibre Tota flor sense cossiol, de Joaquim Cano. El llibre del poeta alacantí destacava entre els altres textos candidats per la creació d’un relat polifònic que es basa en un ús paradoxal i suggerent de les imatges, una precisió lingüística depurada i una exploració de la forma poètica que transita de les tankas japoneses als versos lliures autoficcionals. Tota flor sense cossiol evoca el créixer de les flors —del ser llavor a esquerdar el test amb les arrels— per dibuixar el trànsit d’un jo que qüestiona els fonaments de l’existència i les possibilitats del llenguatge i la creació.

Al mes de desembre, el poemari guardonat sortirà publicat en co-editat pels segells impulsors del premi i el patrocini de LIBERISLIBER. Serà el quart volum de la col·lecció vinculada al premi, sumant-se als poemaris de Guillem Gavaldà (Fam bruta), Maria Isern (Sostre de Carn) i Pol Guasch (Tanta gana). L’any passat el premi va quedar desert.