L’alcalde de les Preses Pere Vila, rectifica i paralitza el polèmic projecte de les rotondes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un grup de veïns del municipi de les Preses s’han mobilitzat amb diverses accions per què no es facin les rotondes a tots dos extrems del poble

El passat mes de juny i organitzat per l’Ajuntament de Les Preses, es va celebrar un acte públic, per presentar als veïns la proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat de construcció de dues rotondes a les entrades del municipi, per millorar la fluïdesa del transit i evitar les retencions que es produeixen a la carretera C-152 al pas per Les Preses.

Davant aquesta proposta, un grup de veïns hem començat un seguit de mobilitzacions per tal de mostrar al consistori i al Departament, el nostre desacord a la solució presentada. Considerem que aquesta no passa per la construcció de dues rotondes, i demanem que s’activi definitivament la Variant de Les Preses, solució definitiva al problema de la intensitat de trànsit, gairebé 12.000 vehicles (un 10% dels quals són camions) passen cada dia pel nostre municipi. Mentre no sigui possible obtenir la Variant s’estudiïn altres opcions que no siguin les rotondes.

https://vimeo.com/173238307

És per això, que s’han repartit i penjat en els balcons de les cases i a les entrades del poble, unes pancartes amb el lema VARIANT SÍ, ROTONDES NO, mostrant el desacord amb la construcció de les rotondes i reclamant d’una vegada per totes la Variant.

Hem començat també, la recollida de signatures de tots els veïns de Les Preses perquè l’Ajuntament i el Departament escolti l’opinió dels veïns, amb una molt bona resposta del municipi.

rotondes les preses

Una representació dels veïns ens hem reunit amb l’alcalde del municipi, el Sr. Pere Vila, que ens ha manifestat que s’ha demanat al Departament la paralització del projecte de les rotondes i que s’estudiïn altres possibilitats que evitin les retencions a la C-152.