L’Alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol vol resoldre les problemàtiques d’un immoble al poble

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat 16 d’octubre, l’Alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, es va reunir amb la Directora General de l’Obra Social “La Caixa”, Mireia Ferrer, per tal de comunicar la seva preocupació, com la de molts veïns del poble, en relació als fets incívics i delictius que s’han produït darrerament a un l’immoble de La Caixa, situat al nucli antic del poble. La majoria d’aquests habitatges, 34, els gestiona Obra Social la Caixa, del grup La Caixa i estan dins del programa “Programa Solidari”, que té com objectiu llogar habitatges socials i assequibles.

IMG_7036

La reunió es va fer al mateix ajuntament a petició de l’alcalde, es va fer seguint el compromís del nou equip de govern, el de solucionar tot un seguit de problemes que deriven, majoritàriament, d’actes incívics provocats per unes poques persones del mateix immoble. Un d’aquests actes va comportar la detenció, aquest estiu, de 3 persones veïnes de l’immoble per cultivar una plantació de marihuana dins d’un d’aquests pisos. Durant els darrers 2 anys hi ha hagut moltes incidències, algunes denúncies però sobretot molta preocupació per la convivència entre veïns. Segons han informat a l’Ajuntament, els veïns, durant molt temps, s’han vist desprotegits i desemparats, i que “ningú ens feia cas”.

L’ajuntament lamenta aquests fets i fa una crida al bon comportament del veïns, “no podem admetre que passin aquestes coses a Sant Jaume, on la gent ens coneixem tots, i on tots volem viure tranquils”.

Segons l’alcalde, la reunió va ser molt positiva, doncs s’inicia una relació de col·laboració entre els diferents organismes i els mateixos veïns, “això ho hem de solucionar entre tots”. L’Alcalde s’ha compromès a mantenir reunions periòdiques amb la propietat i la gestora per tal d’anar resolent els diferents problemes.

Juntament a aquests actes vandàlics, provocant deficiències importants a les zones comunes, com també en l’ocupació il·legal d’immobles buits, l’edifici pateix petites deficiències constructives, i que sumades als desperfectes fa que la situació sigui cada cop més precària. És per això que aquest passat divendres, 23 d’octubre, l’ajuntament es va reunir també amb els responsables de la propietat de l’immoble, BuldingCenter. Es va fer una visita a l’immoble amb els mateixos veïns i es va poder comprovar aquesta situació. La propietat es va comprometre a destinar els recursos suficients per resoldre les anomalies.