L’alcaldessa de Girona es mostra “sorpresa” perquè Girona és l’única capital que no acull el “batec” de la Diada

Comparteix-ho amb els teus amics:

Madrenas diu que no vol obrir un debat i que ajudaran Salt en l’organització però lamenta no ser seu de cap acte

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no ha amagat la seva “sorpresa” pel fet que Òmnium Cultural i l’ANC no hagin escollit la ciutat per ser una de les seus dels actes de la Diada i, que en canvi, s’hagi preferit fer-ho a la població veïna de Salt. En una entrevista, Madrenas recorda que Girona és un ajuntament “clarament independentista” i lamenta ser l’única capital catalana que no organitza el “batec”. “Ens hagués agradat molt fer-ho i ens hauríem sentit orgullosos”, reconeix. Tanmateix, l’alcaldessa remarca que no vol iniciar un debat sobre aquesta qüestió i es posa al costat de la població de Salt per ajudar-los en l’organització. “La prioritat és que sigui un èxit com els altres anys i no volem obrir cap debat que afecti mínimament el procés”, ha remarcat. Els organitzadors dels actes de la Diada sí que han previst un assaig del “batec” el proper divendres 2 de setembre als jardins de la infància de la capital gironina.

Tapia T. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, al seu despatx durant una entrevista.

El proper 11 de Setembre, cinc ciutats catalanes representaran alhora un “batec” per simbolitzar l’arribada de la república catalana. Òmnium Cultural i l’ANC han decidit fer una Diada descentralitzada i els actes es faran simultàniament a Lleida, Tarragona, Barcelona, Berga i Salt.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no ha amagat la seva sorpresa pel fet que Girona sigui l’única capital catalana que ha quedat fora d’aquest llistat. I més quan, segons remarca, és l’única capital amb un ajuntament “clarament independentista”. “No sóc l’única que ha mostrat la seva sorpresa o estranyesa, també s’han sentit veus a d’altres agrupacions municipalistes com l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis”, ha assenyalat.

A les comarques gironines, la ciutat que acollirà els actes de la Diada serà Salt, una localitat a tocar de la capital i amb la que, històricament, hi ha hagut certes rivalitats polítiques. Es dóna el cas que a Girona governa CiU (en coalició amb el PSC des del març) i a Salt ho fa ERC amb un pacte amb IpS-CUP. Entre les ciutats escollides no hi ha cap alcaldia de l’antiga Convergència, un fet que també ha molestat al partit.

No vol obrir cap debat que faci mal al procés

Malgrat tot, l’alcaldessa de Girona ha insistit que es posaran al costat de Salt per ajudar en tot el que calgui per organitzar els actes. Madrenas ha assegurat que no volen obrir un debat sobre aquesta qüestió perquè considera que el més important és ajudar per tal que la Diada “torni a ser un èxit”. “No volem entrar en el joc de per què jo no”, ha manifestat.

Segons l’alcaldessa, cal treballar i ajudar l’ANC i Salt en totes les qüestions organitzatives per tal que el “batec” sigui un èxit de participació també a terres gironines. “Hem de treballar conjuntament perquè tot surt molt bé, la nostra prioritat és el procés i no obrirem cap debat que pugui afectar mínimament aquest objectiu”, ha conclòs.

Els organitzadors del “batec” sí han escollit Girona per fer un assaig el proper 2 de setembre als jardins de la infància. Estan previstes les intervencions del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i també de la mateixa alcaldessa de Girona.

foto: Tapia T.
L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, al seu despatx durant una entrevista.