L’Ajuntament de Montagut i Oix refusa pagar la reparació de la pista forestal de Can Gustí de Riu

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’arranjament de la pista forestal de Can Gustí de Riu a la finca La Quera promogut per Pieter Verhoeven, manté en disputa l’Ajuntament de Montagut i Oix i l’empresa propietària del tractor eruga implicat en l’esllavissada. El despreniment va produir-se el passat mes de març perquè la via no va suportar el pes del vehicle. El consistori està convençut que la justícia els donarà la raó i que serà l’empresa la que haurà de pagar els més de 140.000€ que val l’obra.

Al mes de març es produïa l’esllavissada que va deixar la pista de Can Gustí de Riu impracticable pels vehicles. El despreniment va produir-se quan un tractor eruga circulava per la pista. El vehicle va precipitar-se pel pendent. Les obres d’arranjament van començar fa dues setmanes i està previst que s’acabin cap al febrer. El procés s’ha allargat perquè l`Alcaldessa Mònica Boix Pagès (CiU-Olot) i l’empresa propietària de l’excavadora consideren que no han de pagar la reparació. El consistori creu que l’excavadora va tenir la culpa del despreniment, que va produir-se perquè la pista no va resistir al pes del vehicle. Està convençut que la justícia els donarà la raó i que serà l’empresa la que pagarà els més de 140.000€ que val l’obra.

De moment, els diners els posen la Diputació de Girona (el 82 %) i l’Ajuntament de Montagut i Oix. El consistori, però, va interposar una demanda patrimonial contra l’empresa propietària de la màquina accidentada.

Rubau Tarrés SAU amb CIF A17018813, ha començat a treballar en la reparació de la pista que va de Sadernes a la vall de Riu i Bassegoda i serveix d’accés a Sant Aniol d’Aguja. El pla de treball redactat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) del Consell Comarcal de la Garrotxa (CiU-Olot) preveu la inserció a la paret d’una plataforma metàl·lica que suportarà la part del camí.Aquesta pista és la que uneix Sadernes i la part central de l’EIN de l’Alta Garrotxa i és la principal via de comunicació de les famílies que viuen a can Gustí de Riu i la Muntada.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a l’abril la fi del termini per treure la màquina excavadora del costat de la riera de Sant Aniol. L’ACA ha indicat que al setembre van enviar un requeriment a l’empresa propietària perquè retirés la màquina de més de 27 tones de la llera. A principis d’octubre, l’empresa constructora va demanar una prorroga, la qual va ser acceptada. En el supòsit que no hi hagi un altre ajornament, el termini s’acabarà a l’abril. A partir d’aquesta data, l’Agència pot obrir un expedient sancionador contra l’empresa.

Font: llierca.wordpress.com

cropped-PB033192

Comparteix-ho amb els teus amics: