L’alumna garrotxina Cristina Martin obté el Premi Dona TIC 2018

Comparteix-ho amb els teus amics:

Entre les premiades hi ha l’alumne Cristina Martin, Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. 

Els premis han reconegut la trajectòria de 8 dones i dues iniciatives socials i empresarials per la seva contribució a aixecar el sostre de vidre existent al sector TIC

El conseller Puigneró ha presidit l’acte de lliurament dels Premis Dona TIC 2018, els guardons impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i l’associació Tertúlia Digital amb el doble objectiu de reconèixer el paper de les dones en l’àmbit tecnològic i esperonar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda a l’Edifici Imagina de Barcelona en el marc del 12×12 Congress, i ha comptat també amb la intervenció de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany.

Vuit dones procedents de diferents àmbits (empresarial, professional i acadèmic) i dues iniciatives socials i empresarials han rebut els 10 guardons que s’han atorgat el passat dijous.

Entre els guardons, la garrotxina Cristina Martin a rebut el Premi Dona TIC Estudiant FP. La Cristina Martin, pertany al Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està estudiant el Cicle Formatiu de desenvolupament d’aplicacions web al l’Institut Bosc de la Coma.

És la creadora de l’aplicació VolcanOlot que gamifica el turisme als volcans de la Garrotxa. Val a dir, que aquest no és l’únic premi que ha rebut la premiada, ja que el passat mes d’octubre va aconseguir el premi a millor projecte final de cicle formatiu en l’àmbit tecnològic, dins els Premis Jordi Pujiula, convocats pel PEHOC.

El jurat dels Premis Dona TIC 2018, de composició paritària, està format per representants d’entitats i institucions dels àmbits de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació.

Les 93 candidatures presentades duplica la xifra assolida en la primera edició i evidencia que aquests guardons ja són un referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i una eina important per mostrar a les nenes i joves que les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) no són un món exclusivament masculí.

Els Premis Dona TIC, organitzats pel Departament de Polítiques Digitals i l’associació Tertúlia Digital, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, són una de les iniciatives destacades del Pla Dona TIC del Govern, que va néixer amb la finalitat d’aixecar el sostre de vidre existent en el sector TIC pel que fa la presència de dones i fomentar la participació i l’apoderament de les dones en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.