L’AMI anuncia accions judicials a Europa contra el govern espanyol

LOZANO, XAVIER - ACN · ID 108971/896444 El president de l'AMI, Josep M. Vila d'Abadal, ha fet el discurs de cloenda.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) emprendrà accions legals a Europa contra l’actitud de la delegació del govern espanyol a Catalunya. D’una banda interposarà recursos al Tribunal Europeu i de l’altra, presentarà una queixa als tres organismes locals i regionals del Consell d’Europa. És l’acord de l’assemblea general de l’AMI que s’ha fet aquest dissabte a Balaguer, on els alcaldes independentistes han anunciat també que convocaran plens extraordinaris l’endemà de la convocatòria de la consulta per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas. A les accions judicials es sumarà una protesta que els alcaldes convocaran davant la delegació del Govern espanyol.

LOZANO, XAVIER - ACN · ID 108971/896444 El president de l'AMI, Josep M. Vila d'Abadal, ha fet el discurs de cloenda.
LOZANO, XAVIER – ACN El president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, ha fet el discurs de cloenda.

Els Municipis per la Independència han decidit, d’una banda, demanar empara als organismes europeus davant les denúncies del Govern espanyol a alguns ajuntaments adherits a l’AMI. Segons l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep M. Vila d’Abadal, «la delegació del Govern d’Espanya incompleix temes de mandat europeu» i per això, els ajuntaments defensaran «els càrrecs electes, que han de poder fer el que els ciutadans volen», ha insistit. L’acord s’ha pres per iniciativa dels juristes, secretaris i interventors per la independència.
Segons el líder dels ajuntaments independentistes la tardor serà ‘complexa’ i per això «el municipalisme voldrà estar al costat del poble per fer el procés democràtic en llibertat i pau». Vila d’Abadal ja ha confirmat el recolzament de l’Associació de Municipis per la Independència als actes que l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat per l’11 de setembre. També treballaran, ha dit el president, «per aconseguir el màxim nombre d’adhesions al ‘SíSí’.

Estel per la llibertat
Entre els actes que celebrarà l’Associació de Municipis per la Independència des d’ara fins el 9 de novembre en destaca ‘La senyera per la llibertat’, una concentració simbòlica que es farà en un punt destacat de Catalunya, encara sense la data clara, però que intentarà visualitzar el suport d’una amplia majoria d’ajuntaments al procés d’independència de Catalunya. Els alcaldes que ho vulguin col·locaran un estel sobre una senyera, amb el nom del seu municipi, amb l’objectiu de crear una gran estrella.
L’alcalde de Balaguer, Josep M. Roigé, ha destacat el bon clima d’acord d’aquesta assemblea, en què s’han aprovat tots els acords per unanimitat. Roigé ha recordat que alcaldes són «els representants dels ciutadans i per tant han de poder defensar el que demanen».