Lamuà defensa que la variant d’Olot ha de ser respectuosa amb la Vall de Bianya

Cedida pel PSC Girona: El cap de llista del PSC, Marc Lamuà, durant l'acte celebrat a Olot.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El cap de llista del PSC es compromet a desdoblar l’N-260, fer la variant de Ribes, el túnel de Toses i la rotonda de la sortida nord de Ripoll

ACN Olot .- El cap de llista del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha defensat que la variant d’Olot ha de ser respectuosa amb la Vall de Bianya. Per tant, assegura que donen suport al traçat proposat pels socialistes de la Garrotxa i que suposa algunes modificacions del projecte que ha redactat el govern del PP. Lamuà considera que aquesta nova via és necessària per tancar l’anella d’Olot però ha advertit que no pot suposar la marginació del barri de l’Hostal del Sol d’Olot. El cap de llista també ha recordat que a la Garrotxa i al Ripollès hi ha diverses obres pendents que s’ha compromès a impulsar, com el desdoblament de l’N-260, la variant de Ribes, el túnel de Toses i la rotonda de la sortida nord de Ripoll.

Cedida pel PSC Girona: El cap de llista del PSC, Marc Lamuà, durant l'acte celebrat a Olot.
Cedida pel PSC Girona: El cap de llista del PSC, Marc Lamuà, durant l’acte celebrat a Olot.

El cap de llista dels socialistes gironins ha visitat Olot aquest dissabte, on ha defensat que cal fer la variant al seu pas per la capital de la Garrotxa però amb matisos. Segons Lamuà, el traçat que proposa el PP afecta de manera important la Vall de Bianya, tant amb el túnel que proposa a la Canya com amb el traçat de la carretera.

Per això, Lamuà s’ha posat del costat dels socialistes de la comarca, que defensen un altre traçat que considera que és “més convenient i respectuós amb el medi i amb la Vall de Bianya”. La proposta que recolzen els socialistes desplaça el túnel a la Serra del Mont.

En aquest mateix acte, el candidat ha recordat que tant la Garrotxa com el Ripollès arrosseguen obres pendents que ha d’impulsat el govern de Madrid. Per això, s’ha compromès amb el territori a tirar endavant el desdoblament de l’N-260, la variant de Ribes, el túnel de Toses i la rotonda de la sortida nord de Ripoll.

Impuls al clúster de la carn

Lamuà també ha manifestat la intenció dels socialistes per recuperar els centres d’investigació i desenvolupament del clúster de la carn que, segons apunta, ha tancat el govern del PP. El clúster, ha recordat el candidat socialista, va ser una iniciativa activada amb fons del Ministeri d’Indústria del govern Zapatero amb la participació del govern socialista de l’Ajuntament d’Olot. “Aquest projecte va significar un abans i un després per al sector a la Garrotxa i Osona”, ha manifestat Lamuà.

El candidat socialista ha encoratjat els militants i simpatitzants a difondre “els avenços que ha aconseguit Catalunya i Espanya” amb els governs del PSOE. “Hi ha hagut qui ens ha volgut fer avergonyir del què hem fet, en alguns casos ho han aconseguit però aquesta vergonya s’ha de perdre”, ha reconegut.