L’ANC aposta per unes eleccions plebiscitàries amb una candidatura sobiranista “unitària i transversal”

ANC - ACN La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, llegint la Declaració de Novembre
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet pública la Declaració de Novembre per traçar el seu full de ruta posterior al 9-N. L’ANC aposta per la celebració d’unes eleccions plebiscitàries amb una candidatura sobiranista “unitària i transversal”. “Considerem que la proposta feta pel president Mas representa un important salt endavant en el procés de constitució del nou Estat català i un bon punt de partida per fer possible la construcció d’una àmplia unitat política i social entorn d’una candidatura transversal”, ha assenyalat l’entitat liderada per Carme Forcadell, que també ha reclamat que els comicis s’anunciïn “al més aviat possible” ja que encara considera que són factibles “aquest febrer”.

ANC - ACN La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, llegint la Declaració de Novembre
ANC La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, llegint la Declaració de Novembre

“La data de celebració d’aquestes eleccions ha de fer-se pública al més aviat possible, amb l’objectiu de tenir constituït el nou Parlament durant la primavera de l’any vinent”, ha continuat Forcadell. “La proposta de l’ANC de celebrar-les el proper mes de febrer és possible si les forces polítiques i socials que donem suport a aquest procés ens posem a treballar immediatament”, ha reblat la presidenta de l’ANC, que s’ha compaginat amb el vicepresident Jaume Marfany per llegir els set punts principals d’aquesta Declaració de Novembre. Segons l’Assemblea Nacional Catalana, després de l’èxit del procés participatiu del 9-N “el camí definitiu per obtenir un mandat democràtic clar i definitiu” passa per la celebració d’unes eleccions ‘autonòmiques’ de caràcter plebiscitari.

“Aquestes eleccions han de ser la constatació definitiva del suport majoritari del poble català a la constitució del nou Estat, el seu resultat ha de ser inequívoc i ha de poder ser llegit, internacionalment, com a base suficient per iniciar les converses per al reconeixement internacional de l’Estat català”, han avisat des de l’ANC, que ha celebrat l’acte en un Auditori de Cornellà de Llobregat ple de gom a gom amb més de 500 coordinadors de les assemblees territorials, sectorials i exteriors. “La jornada del 9-N ha estat un punt de no retorn en el procés d’independència. L’actitud intransigent del govern espanyol i la utilització del poder judicial pròpia d’etapes passades ha contribuït a la mobilització massiva”, ha assegurat l’entitat.

“Totes les sensibilitats del sobiranisme”

Tornant a la candidatura “unitària i transversal” que hauria d’aplegar totes les sensibilitats del sobiranisme, l’ANC s’ha compromès a treballar a fons per fer-la possible i viable. “L’ANC assumeix el repte i es compromet a implicar-se a fons perquè sigui possible la configuració d’una candidatura d’aquestes característiques, que respon a les propostes recollides en el nostre full de ruta i que representi i inclogui totes i cadascuna de les diverses sensibilitats socials i polítiques del sobiranisme”, han assegurat des de l’Assemblea Nacional Catalana. “És fonamental continuar ampliant la majoria social i consolidar la cohesió social”, han afegit.

“De la mateixa manera que hem treballat unitàriament per superar les dificultats sorgides en el moment en què la celebració del 9-N va perillar, cal mantenir els espais unitaris de treball per avançar en aquest procés i per construir els acords necessaris que assegurin la celebració de les eleccions”, han conclòs des de l’ANC, que ha detallat que els eixos principals d’aquest treball es basaran en: l’acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d’espais de sobirania i la mobilització.

Visita de Rajoy a Catalunya

Pel que fa a la visita de Rajoy a Catalunya, Forcadell li ha restat transcendència i ha afirmat que ja no interessa cap oferta que provingui del govern espanyol. “El 9-N ha demostrat que una gran majoria dels catalans ha desconnectat de l’estat espanyol. El nostre govern és el de Catalunya i volem un Estat català”, ha assenyalat la presidenta de l’ANC en declaracions als mitjans després de la lectura de la Declaració de Novembre. “De totes maneres pot venir perquè aquí som un país d’acollida. Hem de parlar sí, però únicament sobre la secessió”, ha finalitzat Forcadell.

Comparteix-ho amb els teus amics: