L’ANC convoca una cassolada i una piulada massiva per aquest dilluns per aconseguir un acord sobre eleccions

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa una campanya sota el lema ‘Acord, eleccions i independència’ que inclou diverses accions i mobilitzacions amb l’objectiu que hi hagi un acord per a unes eleccions. L’Assemblea promourà aquest dilluns una piulada massiva a les 20.30h i per una hora més tard, a les 21.30h, està convocada una cassolada que es repetiria fins dijous en cas que no hi hagués acord. I és que el 15 de gener és la data límit fixada per l’ANC perquè hi hagi consens entre CDC i ERC. En cas que això no passi, l’Assemblea preveu concentracions arreu del territori per a dijous i prepara una “mobilització de major intensitat” per a diumenge si l’acord continua sense arribar.

L’objectiu de l’ANC és que hi hagi eleccions de caràcter plebiscitari abans de les eleccions municipals del maig i, per aconseguir-ho, han organitzat una sèrie d’accions i concentracions per pressionar CDC i ERC.

A més, el secretariat nacional de l’ANC va decidir en el darrer plenari del passat dissabte iniciar un procés de consulta per tal de decidir quin ha de ser el posicionament de l’Assemblea tenint en compte els dos escenaris: tant si hi ha acord com si no n’hi ha.

En casa d’acord, segons l’ANC, la consulta dirigida als associats simpatitzants i col·laboradors, serviria per definir el grau d’implicació i compromís de l’organització en les eleccions. I en un escenari de no acord, la consulta seria el “punt de partida per fer públic el posicionament i la proposta d’actuació a curt termini” de l’Assemblea.