L’ANC es planteja presentar una llista el 27-S si els partits sobiranistes no pacten un full de ruta cap a al independència

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Assemblea Nacional Catalana ha advertit als partits sobiranistes que si no arriben a un acord sobre el programa i el full de ruta cap a la independència abans de l’estiu presentarà una llista per a les eleccions del 27-S. Segons va publicar ahir ‘Vilaweb’ i aquest divendres ‘El Punt Avui’ i el diari ‘Ara, l’entitat llançaria una “candidatura de país” i no descarta tancar un acord programàtic en les pròximes setmanes que garanteixi el caràcter plebiscitari dels comicis. Aquest pas de l’ANC ha causat una divisió interna a l’entitat i la seva aplicació dependrà del criteri de la nova direcció de l’ANC, que s’escollirà a Lleida el pròxim 12 d’abril, i una votació al juny oberta a tots els associats.

forcadell
ACN La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, en la seva intervenció a l’acte ‘On tot comença’.

Segons els dos rotatius, aquesta mesura, recollida en la nova ponència política de l’entitat, ha provocat un debat intern en el si de l’ANC entre els partidaris de pressionar els partits i els detractors de revifar el conflicte entre CiU i ERC, que es va resoldre amb l’acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras perquè es presentessin diverses llistes però amb la convocatòria dels comicis per després de les eleccions municipals i de l’estiu.

D’altra banda, el document de l’ANC també recull, a banda de la necessitat que el 27-S tingui un clar caràcter plebiscitari, que el termini per completar la independència quedi definit entre un període d’entre sis i divuit mesos des de la constitució del nou Parlament, depenent de si l’actitud de l’Estat és negociadora o no. En cas negatiu, afegeix ‘El Punt Avui’, es crearia una assemblea de càrrecs electes per proclamar la independència de forma immediata.

Barcelona (ACN)