L’ANC Territorial d’Olot, ha adreçat una carta al Secretariat Nacional sobre el posicionament de l’entitat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Còpia de la carta que des de l’ANC, Territorial d’Olot per la independència hem adreçat al Secretariat Nacional de l’ANC, que recull el posicionament dels associats de l’ANC a la Garrotxa davant l’actual impàs del procés sobiranista.

Carta oberta als companys del SECRETARIAT NACIONAL de l’ANC

Els associats de l’ANC a Olot, reunits ahir en assemblea per valorar l’actual impàs del procés sobiranista, us comuniquem el nostre posicionament d’acord amb aquestes constatacions:

1. Constatem, transcorreguts ja dos mesos de l’entusiasme generat pel 9N, que la manca d’un acord polític per fer aviat unes eleccions plebiscitàries a Catalunya contribueix perillosament a escampar el desànim i els derrotisme entre molts ciutadans que s’han vingut manifestant, de manera constant i entusiasta, en favor de la independència. Molts d’aquests creuen que tenim el procés encallat per raons partidistes.
2. Constatem que els partits polítics sobiranistes no han estat, durant aquests dos mesos, a l’alçada de les nostres expectatives. No volem entrar en quina part de responsabilitat tenen uns o altres ni tampoc correspon a l’ANC posicionar-se a favor o en contra d’uns o altres. Però sí que hem d’exigir-los a tots, uns i altres, molta més generositat i altura de mires. Si més no, en favor de tota aquesta gent que ha estat alimentant, des del carrer, el procés sobiranista.
3. Constatem que per revertir la situació present cal un ràpid ACORD polític perquè el BLOC sobiranista es presenti unit (no necessàriament dins una llista única) però sí com un BLOC (si cal amb tres llistes) UNIT per la independència. Creiem que Mas, Juqueras i la CUP haurien d’escenificar aquest acord, ben aviat i al màxim nivell, per enviar un missatge de tranquil•litat a la majoria social del nostre país. Els associats de l’ANC que acceptin incorporar-se a alguna llista electoral ho faran exclusivament a títol personal.
4. Cal exigir als partits del BLOC INDEPENDESTISTA una entesa que vagi més allà de les eleccions per omplir de contingut i garantir la necessària estabilitat parlamentària en la immediata legislatura: govern d’unitat, sense exclusió de cap partit del Bloc; acord de no blocar el pressupost; acord per acabar de completar estructures d’estat que inclogui el passaport català; i aprovació, en el termini màxim dels 18 mesos, d’una DUI per part del Parlament.
5. Proposem una campanya electoral amb un pacte de no agressió entre els partits del BLOC. Hem de fer una campanya en positiu, centrada en explicar a TOTS els ciutadans, inclosos especialment els de zones castellanoparlants, els motius i els avantatges de la independència i també, els continguts que cadascun dels partits del BLOC proposa incorporar a la futura constitució de la República catalana. Només una campanya d’afirmació, en clau positiva, podrà motivar i entusiasmar la ciutadania a favor d’una majoria independentista.
6. En cas que l’ACORD que demanem no es faci realitat en els propers dies, pensem que l’ANC ha de tornar a convocar una gran manifestació a Barcelona per demostrar “La força del carrer”. Proposem que la manifestació tingui lloc, com a molt tard, durant el cap de setmana del 17 i 18 d’aquest mes de gener. Volem eleccions aquest primer trimestre de 2015.

Esperem que el 2015 serà una gran any pel nostre país, favorable als nostres interessos. Rebeu les nostres cordials salutacions,

ANC, Territorial d’Olot per la independència