L'(a)phònica de Banyoles tindrà La iaia, Sanjosex, Jorge Drexler i Miquel Gil en l’onzena edició

FESTIVAL (A)PHÒNICA - ACN · ID 107203/888338 L'(a)phònica de Banyoles tindrà La iaia, Sanjosex, Jorge Drexler i Miquel Gil en aquesta onzena edició.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’onzena edició del Festival de Veu de Banyoles, (a)phònica, que es farà del 20 al 24 de juny, comptarà amb una programació eclèctica on no hi faltaran les veus consagrades i algunes d’emergents. Així, entre els caps de cartell d’enguany destaquen La iaia, Sanjosex, Jorge Drexler i Miquel Gil, que actuarà juntament amb Pep Botifarra, juntament amb formacions que han sorgit a nivell local com són els banyolins Morgat Morgat, guanyadors del Premi Joventut en la passada edició del Sona 9. En total s’han programat una quarantena d’activitats, la majoria gratuïtes.

Els encarregats d’actuar en el primer dia de l'(a)phònica seran els Muchachito y sus compadres, Maria Coma, així com un recital dedicat al poeta Joan Vinyoli amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement amb les veus d’Olga Cercós i Miquel Martín a la Llotja del Tint. A l’escenari instal·lat a la Muralla actuarà la banda barcelonina The Excitements amb el seu particular còctel de soul i rythm & blues.

FESTIVAL (A)PHÒNICA - ACN · ID 107203/888338 L'(a)phònica de Banyoles tindrà La iaia, Sanjosex, Jorge Drexler i Miquel Gil en aquesta onzena edició.
FESTIVAL (A)PHÒNICA – ACN
L'(a)phònica de Banyoles tindrà La iaia, Sanjosex, Jorge Drexler i Miquel Gil en aquesta onzena edició.

L’endemà dissabte, la banda Germà Negre oferirà un concert en acústic. També ho faran altres formacions, com ara Llibert i Kitsch a la Cova. Entre les veus emergents, destaca l’actuació de Morgat Morgat, una formació banyolina que actuarà després de rebre el Premi Joventut al Concurs Sona 9 de l’any passat.

En les actuacions de diumenge, destaca el concert de Sanjosex, que presentarà el seu últim treball ‘Festival’, així com el que oferirà Carles Belda i Marc Serrats, Jazz Macjí, SSM BigHand feat.Laia Cagigal. També es podrà escoltar la música de Miquel Gil i Pep Botifarra. Per la seva banda, la cantant xilena Soledad Vélez repassarà els temes del seu últim disc, ‘Run with wolves’. Finalment, tancaran la nit els osonencs La iaia i el seu pop electrònic. Aquell dia també es farà la final del 5è concurs Beat Box.

De cara al públic familiar, s’ha programar l’espectacle ‘Nyam!’, encapçalat per la mezzosoprano Susanna del Saz i la soprano Elena Martinell, on es repassarà les gràcies àries de compositors com Puccini i Verdi. Està pensat per a nens de més de 3 anys i es farà a l’escenari instal·lat a la Muralla.

Ja en l’últim dia de festival, s’han programat els concers de Miguel Noguera, Micro-Zenit i el de Jorge Drexler. L'(a)phònica d’enguany comptarà també amb una primícia com és la primera actuació a Catalunya del quintet marsellès que canta a ‘capella’ Radio Babel Marseille.

Bona part de la programació és gratuïta i la resta d’activitats van des del 4 als 24,5 euros, a banda dels abonaments d’entre 4 i 8 euros per als concerts. Les entrades ja es poden adquirir.

Una quinzena d’activitats paral·leles

De forma paral·lela, també s’han organitzat una quinzena d’activitats que van des d’exposicions, gastronomia, estades de veu, gràcies a la implicació de diferents entitats banyolines. Per primer cop, s’ha creat l’anomenat ‘tast de concerts’ on artistes com Guillem Roma, Carles Belda i Marc Serrats, Cita a Ciegas, i Men in Black, oferiran una petita mostra dels seus treballs en diferents establiments de la ciutat.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer el 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La tradició musical i l’auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l’Estany d’organitzar un esdeveniment de referència han fet que l'(a)phònica s’hagi consolidat com un festival de renom, sense perdre la seva identitat. En les últimes edicions ha reunit 18.000 assistents.

La programació s’ha donat a conèixer aquest vespre en un acte celebrat a la plaça del doctor Rovira.