L’aprovació d’ordenances fiscals i el conveni de l’abocador comarcal centren el ple del consell

Comparteix-ho amb els teus amics:

En la sessió plenària del Consell Comarcal de la Garrotxa, celebrada ahir dijous 13 d’octubre, un dels principals punts aprovats en l’apartat de Medi Ambient i Salut

Pública ha estat el conveni entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Beuda en matèria de col·laboració per a l’explotació i manteniment de l’abocador comarcal de residus. Aquest conveni, amb vigència fins a l’any 2020, permet garantir el bon funcionament d’aquesta infraestructura comarcal a llarg termini i la seva adaptació als canvis que es produiran en el futur en relació al triatge i selecció de residus. El text aprovat també recull les condicions de funcionament de l’abocador durant la seva vida útil i els compromisos que adquireixen ambdues administracions locals.

consell comarcal garrotxa

Seguint en l’àmbit del Medi Ambient i la Salut Pública, amb el vot afirmatiu de tots els grups, s’ha aprovat finalment el conveni entre els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal de la Garrotxa per a la delegació de competències municipals en matèria de recollida, gestió i tractament de deixalles domèstiques i assimilables a domèstiques.

L’apartat dedicat a la conselleria de Gestió Econòmica ha estat un dels més extensos de la sessió. El motiu és l’aprovació de diverses ordenances fiscals que regulen, entre altres, la taxa per a la gestió de serveis de cessió, recollida i custòdia d’animals domèstics; la taxa per l’entrada de matèria orgànica a la planta de compostatge de la Garrotxa o la taxa que regula el preu públic corresponent a la prestació del servei de menjadors escolars, on destaca la contenció de preus i en alguns casos, la seva disminució respecte al curs passat.

En l’àmbit de la mobilitat, també s’han aprovat els convenis de col·laboració del Pla de Transports de Viatgers 2016, entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Beuda, Maià de Montcal, Mieres, Montagut i Oix i la Vall d’en Bas.

Aquests convenis permeten continuar oferint als ciutadans d’aquests municipis una millor mobilitat al territori, establint serveis de transport públic que els apropin tant als principals mercats municipals de la comarca com per assistir a esdeveniments concrets, com és el cas de les festes majors o activitats singulars com va ser el cas, per exemple, del Beuda Calling. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, així com tots els grups del plenari, han valorat molt positivament aquests acords i el servei ofert al ciutadans.

En l’apartat de promoció econòmica, el propi president va proposar el nomenament dels representants del Consell Comarcal de la Garrotxa a la Junta General del Consorci DINAMIG. Els membres que han comptat amb el vot afirmatiu de tots els grups els consellers Eduard Llorà, Santi Reixach, Jordi Cargol, Josep Maria Cros (CDC), Narcís Feixas (ERC) i Sílvia Pagès (CUP).

L’últim punt previst a l’ordre del dia ha estat l’aprovació d’una moció a favor d’una administració socialment responsable, que en la seva activitat, garanteixi i promogui la cohesió social i la protecció de les persones i col·lectius vulnerables.

Finalment, en el torn obert de preguntes, destaca la felicitació que tots els consellers han acordat traslladar al Club Patinatge Olot pel 10è títol mundial que les patinadores han aconseguit fa només uns dies a Novara (Itàlia).