L’arbre de Nadal

Comparteix-ho amb els teus amics:

La tradició de l’arbre de Nadal, diuen que va ser preuada dels romans antics, que per festes engalanaven les cases amb branques d’avet…

El primer arbre de Nadal va aparèixer a Riga, Letònia l’any 1510 i estava engalanat només amb pomes vermelles.

Aquest arbre no va ser triat a l’atzar per celebrar el Nadal…

Segon les creences ortodoxes va ser escollit per la forma triangular. L’associaven amb la santa Trinitat. Abans del segle XII els arbres no s’engalanaven, estaven penjats del sostre amb la punta cap a baix. Aquesta tradició significava la unió amb la divinitat.

La llegenda diu que abans tots els arbres guardaven les fulles a l’hivern. Així que ara explicarem perquè això va canviar. Era cap al final de la tardor. Un jove ocell desorientat buscava, tremolós, un lloc per passar l’hivern. L’ala trencada li impedia fer el llarg viatge cap als països càlids.

En la seva cerca va trobar un majestuós roure a qui li va demanar amb educació si el podria acollir… El majestuós roure el va refusar amb l’excusa de què haguera de compartir les glans amb ell i això no podria ser. L’hivern és molt dur i llarg. Prou ho sap ell!!!

Sense rendir-se, va seguir trist el camí a veure si trobaria algú disposat a ajudar-lo. El segon intent va ser amb un om. Malauradament, l’om li va donar la mateixa resposta… I així amb tots els arbres que trobava… Cansat, sense esperança, anava pujant cap a la muntanya, pensant en la seva imminent mort.

L’avet el va veure els seus peus més morta que viva i li demanà que es quedés amb ell per passar l’hivern. Així tindrien companyia tots dos i l’hivern no li semblaria tan llarg.

La nit de Nadal el vent va començar a bufar amb molta força i totes les fulles dels arbres van caure, excepte les de l’avet. El vent li va demanar a Deu més força per treure les fulles de l’avet, però la resposta del Creador va ser negativa.

Per la seva generositat, l’avet va ser recompensat per Deu a guardar sempre les fulles, i, a més a més, eternament verdes.

Contes populars
Gabriela Balan