L’àrea recreativa d’Els Pins – Can Xurri, a Sant Privat d’en Bas serà d’aforament limitat i de pagament, a partir de l’1 de juliol

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’àrea recreativa d’Els Pins – Can Xurri, a Sant Privat d’en Bas serà d’aforament limitat i de pagament a partir de l’1 de juliol

Per tal de garantir les mesures sanitàries marcades per les autoritats i solucionar el problema de la sobrefreqüentació a l’àrea recreativa d’Els Pins – Can Xurri, a Sant Privat d’en Bas, de l’1 de juliol al 30 d’agost s’instal·larà una barrera i una caseta, poc després de passar el passallís de riu Gurn, de 10 del matí a 8 del vespre de dilluns a diumenge. Allà una persona donarà pas si es disposa d’aforament, a més la caseta servirà com a Punt d’Informació Natural.

Pel que fa a l’aforament serà el dels tres aparcaments ja existents amb una capacitat per a 40 cotxes i 20 motos. Per a l’estacionament s’haurà d’abonar una tarifa (2€ les motos, 5€ els cotxes i 7€ les furgonetes). En cas d’anar a peu o en bicicleta no s’haurà de pagar.

La idea és portar un registre d’aquest accés per conèixer el nombre de visitants, les hores de major afluència, etc. per millorar el servei de cares a l’any vinent. A més, el fet que s’ubiqui aquest punt de control podria suposar un revulsiu per als robatoris.

De les 8 del vespre a les 10 del matí, el pas romandrà tancat excepte per a veïns i vehicles autoritzats. Precisament amb els veïns, l’ajuntament ja s’hi ha reunit per explicar-los aquestes noves mesures. D’altra banda, aquest any la guingueta no s’obrirà i les barbacoes es precintaran perquè no és possibles garantir les mesures d’higiene per evitar el contagi. Tampoc estaran disponibles els lavabos pel mateix motiu. Les taules, en canvi, sí que es podran utilitzar. Es demana col·laboració i respecte als visitants per mantenir l’espai lliure de deixalles.

Els espais naturals i la seva preservació són preocupacions importants per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. La sobrefreqüentació d’alguns d’aquests espais no és un problema menor en la conservació d’espècies protegides i, l’entorn privilegiat de la Vall, ens fa especialment conscients i sensibles a aquesta problemàtica.

Un estudi elaborat per la Diputació de Girona va mapejar les zones amb més sobrefreqüentació i va situar l’àrea recreativa d’Els Pins – Can Xurri, a Sant Privat d’en Bas, com un dels que registraven més visitants dels que es poden absorbir, des de la dècada dels noranta, sobretot durant els mesos de juliol i agost. Aquest fet ha suposat importants impactes a l’entorn natural com l’erosió de camins i marges, la ruderalització de la vegetació, el destorb a la fauna i l’acumulació de deixalles i excrements. A més, també comporta problemes de circulació amb els veïns, perquè s’hi troben habitualment cotxes mal aparcats que dificulten o, fins i tot, impedeixen el pas.

Recentment, es va fer una reordenació d’aquesta zona amb la millora de la senyalètica de la zona d’aparcament i la instal•lació de plafons informatius sobre la flora i la fauna de la zona. També es van reubicar les taules de formigó que es trobaven disperses per l’espai i es van situar a tocar de la zona de barbacoes.

Info i foto: Ajunt. La Vall d’en Bas

RELACIONAT:

Aquest estiu l’accés als gorgs de les Planes d’Hostoles estarà regulat en aforament i serà de pagament

Comparteix-ho amb els teus amics: