L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició fotogràfica Cinquantenari de la desaparició del tren d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fins al 20 de setembre, la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acollirà l’exposició fotogràfica Cinquantenari de la desaparició del tren d’Olot.

El 15 de juliol de 1969 el tren d’Olot va fer l’últim viatge. Acabava, d’aquesta manera, una història que havia començat oficialment l’any 1911, amb la inauguració del trajecte complet entre Girona i Olot, però que tenia uns antecedents que arrenquen del darrer quart del segle XIX. I és que la construcció d’una línia ferroviària entre Olot i Girona, iniciada el 1887, va ser lenta, problemàtica i sovint polèmica. L’exposició mostra una vintena de fotografies procedents de diferents fons i col·leccions de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, que il·lustren diversos moments i espais de la història d’aquesta línia de ferrocarril.

En paraules de l’historiador olotí Jordi Pujiula, “la història del tren, plena de vicissituds i dèficits tècnics i econòmics, resulta encara entranyable per a tots els olotins que recorden el bufec i el sutge de les màquines de vapor, o la modernitat efímera de les locomotores dièsel dels darrers temps, en uns viatges casolans i pacients.” Precisament per mantenir-ne viu el record, l’any 1999 es va crear l’entitat Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) que agrupa persones interessades en l’antic ferrocarril que feia el trajecte d’Olot a Girona. Des de la seva fundació, l’associació treballa en la recuperació i la conservació de documentació i material de l’antiga línia ferroviària.

Comparteix-ho amb els teus amics: