L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició “La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició “La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)

Fotos Casa Masramon: (c) Jordi Puig / Fundació Rafael Masó.

El dimarts 15 d’octubre (19.30 h), s’inaugura a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa – plaça Puig del Roser, 1. Olot – l’exposició “La casa noucentista: arquitectura unifamiliar a Catalunya (1913-1932)”, amb la conferència a càrrec del Dr. Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó de Girona.

La mostra arriba a la ciutat d’Olot després d’haver passat per Girona i Blanes, i inclou una selecció de cases dels arquitectes més representatius del moviment entre les quals hi trobem les millors cases de Masó i els seus contemporanis per donar a conèixer l’arquitectura noucentista, en aquest cas centrant-se en els habitatges unifamiliars. Aquesta selecció també inclou imatges de plànols i dibuixos originals, a més de fotografies antigues i modernes, entre les quals hi ha la Casa Masramon d’Olot, de l’arquitecte Rafael Masó, i la Vil·la Antònia de Sitges, de l’arquitecte olotí Josep Danés, els plànols de la qual es conserven a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

A més d’aquests dos edificis, s’hi poden conèixer altres edificis del mateix Masó i també dels arquitectes Albert Carbó, Raimon Duran i Reynals, Adolf Florensa, Francesc Folguera, Josep M. Martino, els germans Antoni i Ramon Puig Gairalt i Josep Maria Ros i Vila. Es tracta d’habitatges unifamiliars repartits arreu de Catalunya, tant de residències urbanes als afores de ciutats com Barcelona i Olot, com de xalets i torres d’estiueig a llocs com Sitges, Cabrera de Mar, Viladrau o S’Agaró, entre d’altres.