L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa se suma a la celebració del dia del turisme sostenible

Comparteix-ho amb els teus amics:

El dia 27 de setembre se celebra el Dia del TurismeSostenible. Amb aquest motiu, el Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, el Centre de Documentació de l’Observatori del Paisatge i diverses biblioteques públiques de la comarca, han organitzat diferents mostres de documents relacionats amb aquesta matèria.

Expo_Dia_Turisme_Imatge

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, concretament, ha instal·lat una vitrina a la sala de consulta en la qual es podran veure cartells, documents administratius, fulls publicitaris, fotografies i altres materials que reflecteixen l’inici de la promoció turística d’Olot, abans de la Guerra Civil.

Des de finals del segle XIX, Olot va ser un lloc d’estiueig per a les famílies benestants de Barcelona. La “colònia forastera” va tenir una incidència notable en la vida social i cultural de la ciutat fins als anys trenta. “La prodigalitat de belleses que la mare Natura ha vessat en la nostra rodalia”, que proclamava un full de l’any 1931, va fer que, ben aviat, els olotins volguessin escampar aquestes virtuts arreu. Les primeres guies d’Olot i els seus voltants daten de 1895 (Ramon Bolòs) i 1913 (Josep Gelabert). La promoció turística de la ciutat també va ser matinera: després d’un primer intent, l’any 1913, amb la creació del Sindicat d’Iniciativa d’Olot a cura d’una desena de prohoms locals, l’any 1931 l’Ajuntament d’Olot va impulsar la societat Atracció de Forasters, amb la intenció “que els forasters que ens honorin amb llurs visites trobin entre nosaltres tots els atractius i la més franca i afectuosa acollida”. Aquesta entitat va convocar un concurs de cartells per promocionar la imatge de la ciutat, que va guanyar el grafista Josep M. Dou amb un cartell que forma part de la mostra.

L’exposició es podrà veure a la sala de consulta del’Arxiu Comarcal de la Garrotxa del 14 al 27 de setembre, de 8 del matí a les 3 de la tarda.