L’assemblea dels comuns a Olot ha designat Xavier García Zabal com a cap de llista per a les properes eleccions municipals

Comparteix-ho amb els teus amics:

Xavier García Zabal tornarà a ser cap de llista dels comuns a Olot

Olot en Comú – S’ha valorat positivament la tasca d’oposició en aquests 4 anys i en especial algunes de les propostes aprovades per l’ajuntament: El projecte de piscina coberta a Olot, incrementar en 50.000 € cadascun dels dos PIAMs dels barris de St. Miquel i el del Nucli Antic, la tarifació social en l’Escola de Música i en les Escoles Bressol la tenim pràcticament tancada amb la resta de grups municipals.

L’aspecte més negatiu va estar no aconseguir un govern d’esquerres l’any 2015 tot i tenir una majoria suficient de regidors i regidores. Nosaltres ens vam esforçar tot el possible, però en no aconseguir-ho al PSC li va faltar temps per a pactar amb el PDeCAT.

En el nostre programa posarem les persones en el centre de la política: Justícia Social, treball digne, dret a l’habitatge, drets socials, salut i educació publiques, accés a la cultura i el bé comú.

La crisi no ha acabat per molta gent. Ha deixat un panorama de desigualtats i situacions vulnerables que cal revertir.

L’habitatge és un dret que cal fer realitat, hem d’actualitzar el Pla d’Habitatge, regular els preus dels lloguers, fer participar també la iniciativa privada i social en la construcció d’habitatge accessible als treballadors, fins a tenir un parc d’habitatge públic que permeti fer polítiques públiques d’habitatge com fan altres ciutats a Europa.
Entre altres mesures també cal dedicar un % dels ingressos de l’ajuntament en l’IBI per a la construcció d’habitatge públic i a la rehabilitació, ja que el 65% dels habitatges tenen més de 40 anys.

Millorar la situació dels barris i reduir la situació de desigualtat que pateixen. Els barris de Sant Miquel i Nucli Antic ja tenen un diagnòstic i s’ha començat a actuar, però en d’altres també cal començar a planejar actuacions com pot ser a St. Pere Màrtir, St. Roc i Bonavista ….

Sense tenir en compte a les dones no tindrem un municipalisme transformador i una ciutat més justa. Les polítiques en aquest àmbit ha de ser transversal a tot el que fa l’ajuntament (Urbanisme, pressupost, polítiques socials, esport, etc.). En aquest àmbit s’ha de tenir una regidoria de feminisme i LGTBI per combatre les desigualtats de gènere i sexista.

Impulsarem l’economia social i solidària, la gestió col·lectiva dels béns comuns, un nou model energètic i de mobilitat. La dinamització de l’economia amb suport a les PIMES, autònoms i persones emprenedores.

Volem un ajuntament obert i participatiu on les grans decisions les hem de prendre entre tots i totes.

Comparteix-ho amb els teus amics: