L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca a convocat una Consulta Popular per aquest dissabte

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una pregunta, dues respostes i dues urnes.

En la consulta es preguntarà:

Esteu d’acord que es faci la planta al polígon sud?

-. Ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa, casella del No.

-. Al costat de la Casica i de la carretera de can Coma de Baix?, casella del Sí.

Els participants, que han de tenir setze anys o més, es trobaran dues urnes. Una serà per als veïns de Sant Jaume, persones que, segons el DNI, estan domiciliades al municipi.

L’altra serà per a la resta de gent del poble i dels municipis d’Argelaguer, Tortella, Montagut i Oix i Sales de Llierca. La consulta està programada per aquest dissabte, de les 10 del matí a les 18 hores, al Centre Cívic.

Els veïns no estan d’acord amb la nova ubicació proposada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Antoni Tomàs ha explicat que el Consell Comarcal la vol fer a la part del polígon més propera al riu Fluvià i al costat d’un precipici.

En tant que posició màxima, els veïns estan en contra de qualsevol tipus de planta de triatge. “Ni a Sant Jaume de Llierca, ni enlloc”, ha indicat Antoni Tomàs. Ha apuntat que la seva opció és la generalització del sistema porta a porta. “Si el reciclatge el fem els veïns, les plantes de triatge no són necessàries”.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa afirmen que sigui quin sigui el resultat no tindrà cap validesa legal. El president del Consell i alcalde de Sant Joan les Fonts (CiU), ha acusat aquesta associació de “difondre mentides” i “desinformar”.

Al mes de juliol d’aquest any el Consell Comarcal Garrotxa va amenaçar com una demanda judicial contra els veïns de Sant Jaume de Llierca per unes suposades acusacions realitzades contra els funcionaris tècnics, els representants polítics i contra el President.

L’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca (AVSJ), té el suport de l’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA), entitats ecologistes, partits polítics com la CUP del Llierca i sectors econòmics com la pagesia de la Vall del Llierca.

wp_20160429_20_26_52_pro

Font: llierca.wordpress.com
Foto: L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol Cros parlant al Centre Cìvic contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Foto Lejarza Argelaguer)