L’Associació Protectora d’Animals Terra Viva, reclama al Consell Comarcal de la Garrotxa els 90.000 euros de deute pendent

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació Protectora d’Animals Terra Viva, reclama al Consell Comarcal de la Garrotxa els 90.000 euros de deute pendent corresponent al servei de recollida i custòdia d’animals

Terra Viva, Associació Protectora d’Animals de La Garrotxa, davant la complicada situació que travessa ha decidit fer pública la reclamació del deute que el Consell Comarcal de La Garrotxa hi manté amb ella.

El Servei de recollida i custòdia d’animals és de titularitat pública i, segons estableix el marc legal actual, els Ajuntaments estan obligats a oferir-lo. És un servei més de les institucions públiques, com el servei de recollida de deixalles, tot i que poder més sensible donat que es tracta amb éssers vius que s’han de cuidar cada dia. Com a servei públic no és un negoci, les quantitats es destinen íntegrament a cobrir els costos del servei.

Terra Viva és l’entitat sense ànim de lucre ofereix aquest servei públic a tota la comarca de la Garrotxa.

El deute que es reclama correspon a tasques i serveis realitzats d’acord amb el conveni públic subscrit, no es tracta de subvencions ni d’ajuts. Actualment hi ha pendents de cobrament factures per un valor de gairebé 90.000 euros, concretament 89.286,68 euros. La major part són endarreriments corresponents a factures de reparacions i serveis de comisos.

  • Reparacions instal•lacions ( 2019,2020 i 2021) = 16.527,04 euros
  • Despeses d’animals comissats ( fins data 4 maig 2021): 49.764,47 euros
  • Despeses de gossos derivat a una residència per falta d’espai : 2.374,02 euros.
  • Servei de recollida i custòdia d’animals: 20.621,15 euros

En aquests moments el retard en el pagament provoca una situació complicada i està afectant als proveïdors que veuen acumulades les factures impagades  i malgrat tot, no han deixat de donar el servei pel fet que es tracta d’animals.  Terra Viva continua realitzant la seva tasca per aquesta bona voluntat dels proveïdors i perquè des de la Junta, familiars, socis, voluntaris i treballadors de Terra Viva s’avancen diners i treballs.

Segons David Serramitjana, president de la Protectora d’animals Terra Viva:

“Arran de la falta de respostes concretes per part del Consell Comarcal i pel fet que des del servei del Sigma, que és qui ha de validar les factures, no tenen cap pressa. Ens veiem obligats a fer públic aquest deute i aprofitar per demanar al Consell Comarcal que s’assegui amb nosaltres per tractar i resoldre el tema de manera urgent.”

Pensem que aquest no és el  funcionament del servei públic que s’hauria de voler en una societat avançada.”