L’Associació Ranura inicia un nou curs principalment a les comarques de l’Alt Empordà i la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació Ranura inicia un nou curs principalment a les comarques de l’Alt Empordà i la Garrotxa

L’Associació Ranura és una entitat sense ànim de lucre amb seu social a Figueres que desenvolupa la seva activitat principalment a les comarques de l’Alt Empordà i la Garrotxa. Si bé l’Associació va néixer el 2017, el projecte va iniciar el 2015.

Actualment compta amb quatre professionals de l’atenció terapèutica, educativa i social, que porten a terme diversos projectes públics i l’atenció privada a Figueres i a Olot. Compta amb quatre grans àrees: terapèutica, comunitària, formativa i educativa.

Aquest curs 2020-2021 a la Garrotxa s’han iniciat projectes d’acompanyament a comunitats educatives (mestres, famílies a alumnes) a Santa Pau i a Mieres. Així mateix, s’ha donat continuïtat a l’atenció terapèutica individual a l’INS Bosc de la Coma, projecte que compta amb el finançament de l’AMIPA.

Com a novetat d’aquest inici de curs, Ranura conjuntament amb altres entitats i professionals ha establert el seu espai de teràpia al centre Processos d’Olot (al carrer Esglaiers, 29).

A l’Alt Empordà i dins el programa comarcal de Benestar i Comunitat finançat per DipSalut, s’està duent a terme el projecte Zona VIP a Llançà i Figueres, que compta amb atenció individual, grupal i tallers per a famílies. En la mateixa línia, s’ha donat continuïtat a un projecte d’acompanyament terapèutic a joves que han migrat sols i que es troben residint a la comarca.

També a l’Alt Empordà es porta a terme el projecte de Servei d’Atenció a les Adolescències al municipi de Roses, per tercer curs consecutiu, i actualment s’està treballant amb altres municipi per implementar-lo.

Dintre de l’àrea educativa s’ha iniciat una intervenció a l’INS La Jonquera per treballar la cohesió i la gestió dels conflictes a l’aula.

Finalment, a Figueres a través del Pla Educatiu d’Entorn, es financia un grup per a adolescents i joves de la ciutat.

A part dels projectes públics esmentats, l’acompanyament terapèutic individual, familiar i sistèmic de Ranura es desenvolupa a Figueres al carrer Escoles, 9.

Actualment també es porten a terme projectes a Girona i Banyoles, de teràpia individual i supervisió d’equips professionals.

Aquest curs i en el format on-line es duen a terme dues formacions sobre Acompanyament Emocional a les Adolescències.

Des de l’Associació Ranura es valora que en l’actualitat s’estan donant moltes necessitats d’acompanyament emocional tant a les famílies com als professionals que treballen al dia a dia amb infàncies i adolescències, essent essencial l’aposta des de les administracions per fomentar la salut psicològica i emocional de la ciutadania. Per això, des de l’entitat es busca poder arribar a aquelles persones que més poden necessitar un acompanyament i que queden excloses dels serveis per privats per raons econòmiques.

Info: Associació Ranura

Comparteix-ho amb els teus amics: