L’atleta d’ultrafons Alexandra Panayotou iniciarà aquest dimecres a Girona el seu repte solidari

Comparteix-ho amb els teus amics:

La plaça del Vi serà el punt de sortida de l’últim repte de l’atleta d’ultrafons Alexandra Panayotou: recórrer 400 km sense parar passant per diferents localitats de les comarques gironines. Panayotou té previst sortir des de davant de l’Ajuntament de Girona aquest dimecres a les 17 h i arribar al peu de les escales de la Catedral aquest dissabte cap a les 20 h. L’atleta ha titulat aquest repte “Running4Her” i a través d’aquesta iniciativa, que fins ara no ha aconseguit fer cap dona, vol posar de manifest els valors de la igualtat, la solidaritat i la justícia entre homes i dones. A més, arran d’aquesta iniciativa Panayotou crearà una fundació en benefici de les dones.

00203062014

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha destacat que “es tracta d’un repte esportiu però que va molt més enllà, perquè darrere hi ha un projecte educatiu en el qual es treballen valors com l’autoestima i l’autosuperació”. En aquest sentit, l’atleta d’ultrafons ha estat treballant aquests valors tot l’any amb les alumnes de l’escola La Vall, de Bellaterra, i va portar a terme el concert solidari Singing4Her, al Teatre Municipal, el passat 8 de març.

“Es tracta de molt més que un projecte esportiu, també és educatiu i femení, i a més serà el meu últim repte extrem, tot i que seguiré treballant en tasques solidàries”, ha explicat Panayotou, que ha volgut agrair tant a les institucions de Girona com als gironins i gironines el suport que li han donat aquests mesos. El representant territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Josep Pujols, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, han encoratjat l’atleta irlandesa a assolir el seu repte i han mostrat la seva admiració pel que han definit com “un exemple i un model a seguir”.

Podeu consultar més informació sobre el recorregut que seguirà i el repte al web:
www.alexandrapanayotou.com

Font: Ajuntament de Girona