L’atur es redueix un 27,3% en el darrer any a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La capital de La Garrotxa se situa al capdavant del llistat de poblacions de més de 35.000 habitants de Catalunya on s’ha incrementat més l’ocupació des de la primavera del 2020.

L’hostaleria, la indústria i les professions vinculades al tercer sector concentren la majoria d’ofertes laborals.

El tercer trimestre de 2021 s’ha tornat a registrar un creixement important de la població assalariada a Olot, seguint amb la tendència dels trimestres anteriors. En conjunt, des de la primavera del 2020 i fins aquest setembre, l’atur s’ha reduït en 513 persones a Olot situant el municipi al capdavant de la recuperació econòmica arran la pandèmia de la COVID-19.

La ciutat, amb 35.926 habitants ha aconseguit reduir el nombre persones aturades en un 27,3% els darrers 16 mesos, una xifra sis punts superior a la mitjana catalana del 21,7% així com la mitjana dels municipis de més de 35.000 habitants que se situa en el 21,2%. D’aquesta manera, la ciutat se situa com un dels municipis que millor s’estan recuperant de les conseqüències i efectes de la crisi per la pandèmia del coronavirus. L’hostaleria, la indústria i les professions vinculades amb el tercer sector com auxiliars socials i gericultors es presenten com les principals activitats econòmiques que generen més ocupació, recuperant així la pèrdua de llocs de treball arran l’arribada de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria, des de DinàmiG s’ha engegat una nova col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per localitzar possibles candidats interessats a treballar en el sector i, al mateix temps, disposar d’una oferta formativa concreta davant la gran demanda de personal més especialitzat.

També, des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, s’ha detectat un augment pronunciat del nombre d’ofertes de feina relacionades amb el sector industrial i productiu tals com mecànics, operaris tècnics, muntadors, fusters i d’altres als diversos portals que gestionen ofertes laborals.

Comparteix-ho amb els teus amics: