Lax’n’Busto explica a alumnes d’ESO el procés de creació d’un treball musical

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat divendres l’alumnat de secundària dels instituts de la comarca del Pla de l’Estany i un grup d’adults del Centre Ocupacional i Especial de Treball han pogut gaudir de la xerrada que el grup Lax’n’Busto ofereix en el marc de l’activitat Lax’n’rock a les aules per sisè any consecutiu a Banyoles

Lax n Busto

En el marc de la Guia de Recursos Educatius Municipal, coordinada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i amb la participació de totes les àrees municipals, es porten a terme una sèrie d’activitats relacionades amb el món del teatre i els espectacles musicals. Al llarg de més de 16 anys, l’oferta inicial de teatre i música per a les escoles s’ha anat ampliant amb noves propostes, com ara la programació d’una obra de teatre en anglès, un teatre fòrum per a l’ESO en el marc dels Tallers de Convivència i l’activitat educativa i musical Lax’n’rock a les aules, que enguany arriba a la 6a edició.

Lax’n’rock a les aules és una activitat que combina explicacions sobre el procés d’elaboració d’un treball musical, incidint en els valors de l’esforç, responsabilitat, constància i creativitat, amb exemples pràctics musicals, audiovisuals i cançons, i que ha tingut molt bona acollida entre l’alumnat durant aquests anys. Al llarg d’una hora i vint minuts, dos components del grup Lax’n’Busto, en Pemi Rovirosa i en Jimmy Piñol, parlen de la composició (les idees, com les desenvolupen, la tecnologia que utilitzen), el treball en grup (tocant en directe i explicant com són els seus assajos), la gravació d’un disc en un estudi professional i la seva promoció.

Els objectius de l’activitat són responsabilitzar els adolescents i joves de la tasca que hi ha al darrera d’un treball musical; reflexionar sobre la dimensió social i cultural de la música i participar de forma responsable i proactiva en activitats musicals, afavorint la cooperació i el treball comú.

També en el marc de La Guia, al llarg d’aquest trimestre es durà a terme una nova edició de les activitats Anem a veure teatre! i Anem a escoltar música!, activitats que s’han anat ampliant al llarg dels més de 16 anys que fa que s’organitzen.

Aquestes activitats van ésser una iniciativa de les escoles de Banyoles i comarca en col·laboració amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles amb la voluntat d’apropar el teatre i la música a l’alumnat d’educació infantil i primària.

Al llarg d’aquests cursos s’han programat espectacles de tot tipus, titelles, dansa, jazz, clown, percussió, circ, blues… I el nombre d’alumnes ha anat augmentant, dels 5.000 dels inicis fins arribar als gairebé 7.000 en el conjunt de tots els espectacles.

Durant els mesos de gener, febrer i març de 2016, petits i grans visitaran el Teatre Municipal i l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles per tal de gaudir dels espectacles programats per aquest curs, dels quals en trobareu més informació a l’Espai Guia del Blog del Servei d’Educació.

Enguany, l’oferta a secundària es complementa amb la programació de l’obra de teatre Ligeros de Equipaje, emmarcada en el projecte de Memòria Històrica gestionat des de l’Àrea de Serveis a les Persones, i que es representarà per a alumnat d’ESO i Batxillerat els dies 28 i 29 de gener a la Factoria d’Arts Escèniques.