Lectura en Català

Comparteix-ho amb els teus amics:

Llegeixo un informe que diu que només el 66% de les persones, són lectores de llibres. D’aquest 66%, només un 21% llegeixen en català. Hi ha persones que em pregunten perquè escric. La resposta és curta i clara. Perquè m’agrada i ho gaudeixo molt.

Inclús n’hi ha que em pregunten perquè escric en català. Aquí la resposta mereix més reflexions… Escric en català perquè així em surt per naturalesa. Tot i que els meus pares són andalusos i amb la família parlo castellà, la meva llengua social i habitual és la del meu país, Catalunya.

Escric en català perquè m’estimo aquesta llengua. Escric en català perquè si no ho fem nosaltres…qui ho farà? Escric en català perquè respecto qui escriu en castellà, anglès o en l’idioma que li sembli millor.

Jo, suposo que com tots els escriptors, somio en vendre milers de llibres i ser traduït a molts d’idiomes, però em sento feliç venent pocs, però en català. També somio que la meva llengua sobreviu i és parlada, escrita, llegida i estimada arreu del meu país.

Utilitzem el català. És el nostre idioma. Estimem-lo. Fem-ho nosaltres, perquè ningú ho farà.

Manel Fortis