L’empresa Masias Recycling de Sant Joan les Fonts aconsegueix un contracte públic de 5 MEUR a França per ampliar una planta de residus

Comparteix-ho amb els teus amics:

La multinacional gironina Masias Recycling, amb seu a Sant Joan les Fonts i especialitzada en tecnologia per al tractament de residus, ha aconseguit un contracte públic de 5 MEUR a França per ampliar un centre proper a París. En concret, al maig del 2015 la firma començarà a muntar-hi dos Biodrums, unes grans instal·lacions circulars que permeten reduir el volum i la humitat dels residus i facilitar-ne la separació per fraccions. Aquest és el primer contracte públic que la multinacional guanya a França. Masias Recycling va tancar l’any facturant 33,8 MEUR -un 13% més que el 2012- i ha exportat la seva tecnologia arreu del globus, on ha construït més de 100 plantes de tractament de residus.

00307102014

El projecte que s’ha adjudicat Masias Recycling, que es va presentar a concurs aliant-se amb la italiana Gama, és el primer contracte públic que obté a França. Suposa una inversió de 5 milions d’euros (MEUR) i permetrà ampliar la planta de tractament integral de residus sòlids urbans que hi ha a Varennes-Jarcy, un municipi a tocar de París.

El contracte inclou el disseny, la fabricació, el trasllat, el muntatge i la posada en funcionament de dos grans Biodrums, nom que ha donat Masias Recycling a unes immenses instal·lacions circulars per tractar els residus. La seva llargada arriba fins als 48 metres i el seu pes fins a les 270 tones.

En concret, els models que s’instal·laran a la planta francesa es coneixen amb el nom de BD4.2/50. Els Biodrums es fabricaran a la planta que la multinacional té al polígon de Celrà (Gironès), un procés que es fa en col·laboració amb l’empresa italiana Gama.

“Es tracta d’una tecnologia simple per la seva robustesa i complexa per la seva fiabilitat”, concreta el director general de la multinacional, Jordi Sala. “Amb els Biodrums, s’obté una reducció del volum i la humitat del residu, i una homogeneïtzació que en facilita la separació i recuperació de les diferents fraccions”, hi afegeix Sala.

El muntatge dels dos Biodrums a la planta de tractament de Varennes-Jarcy començarà el maig de l’any vinent. El contracte de 5 MEUR és el primer concurs públic que la companyia garrotxina guanya a França, imposant-se a les empreses de la república que també hi participaven. El projecte s’inclou dins el pla de remodelació de la planta de tractament, propietat de SIVOM i gestionada per Urbaser Environnement.

Un 13% més de facturació

Masias Recycling, multinacional especialitzada a fabricar equips i plantes per al tractament de residus, té la seu centra a Sant Joan les Fonts. La companyia va tancar el 2013 amb un volum de negoci de 33,8 MEUR, un 13% més en relació a l’exercici anterior (quan va facturar 29,4 MEUR).

La firma ha exportat tecnologia arreu del globus, on ha construït més de 100 plantes de tractament de residus i ha instal·lat més de 3.000 equips propis. A més de la seu de Sant Joan les Fonts i la planta de Celrà, Masias Recycling té seus pròpies a Madrid, França, Portugal, Turquia, Anglaterra, Grècia, Brasil i l’Orient Mitjà.