L’enllosat original del Pont Medieval de Sant Joan les Fonts correspon al segle XV

Comparteix-ho amb els teus amics:

En motiu de les obres de remodelació del Pont Medieval de Sant Joan les Fonts, en una primera fase s’ha excavat el paviment, aixecant l’asfalt, i s’han realitzat tres sondejos arqueològics per comprovar les diferents capes de paviment existents a la construcció, des de la més actual, datada al segle XX, fins a l’època moderna. En les tres prospeccions s’ha pogut localitzar l’enllosat original del Pont, datat al segle XV.

250315 ENLLOSAT ORIGINAL PONT

Maribel Fuertes, l’arqueòloga encarregada del projecte, exposa que el paviment original es tracta d’un empedrat de pedra local, de tamany mitjà i gran, disposada en pla. A partir d’ara, els treballs seguiran en extensió.

Dins els paviments localitzats fins al moment, d’època moderna i contemporània, a cada banda del Pont s’hi ha trobat uns guarda-rodes disposats a una equidistància d’un metre, que van estar construïts de forma rectangular. Aquests eren utilitzats als vorals dels camins o carreteres de pas per evitar que els carros, i posteriorment els vehicles, sortissin fora i poguessin topar amb la paret del pont. De moment s’han localitzat sis guarda-rodes, però es preveu que al continuar la recerca, en tota l’extensió del pont, se’n localitzaran en ambdues bandes en tota la longitud del pont.

Comparteix-ho amb els teus amics: