L’entitat Salvem les Valls donar suport a la mobilització en contra del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des de Salvem les Valls volem donar suport a la mobilització de la plataforma ZeroPort del 19 de setembre de 2021 a Barcelona.

Entenem que el projecte d’ampliació de l’aeroport va molt més enllà dels greus impactes concrets als espais naturals del Delta del Llobregat ( estany de la Ricarda), de les afectacions als veïns/es de les localitats del Baix Llobregat properes a aquesta infraestructura, o dels perjudicis a la mateixa ciutat de Barcelona que la darrera dècada ha patit una intensificació turística que esta alterant la vida quotidiana dels seus ciutadans i expulsant a aquells que no poden fer front a l’encariment de l’habitatge.

Aquesta ampliació ens afecta a totes i tots, ja que implica aprofundir en un model de desenvolupament de les infraestructures de mobilitat que generen més emissions i per tant aprofundeixen la crisis climàtica que ens amenaça.

Per tant, igual que a la Garrotxa ens mobilitzem per un nou model de mobilitat que pacifiqui el trànsit comarcal, doni pas a noves formes de moure’ns i eviti la construcció d’una nova carretera de pas que travessi la comarca, l’eix Vic-Olot, ( les mal anomenades variants d’Olot i Les Preses), entenem que una ampliació de l’aeroport només pot aprofundir en la ferida oberta de la crisis ecològica en la que ens trobem immersos com a societat.

Per tot això cridem a tots els ciutadans de la Garrotxa i de tot Catalunya a mobilitzar-se contra aquest despropòsit i a reclamar un nou model de desenvolupament i de mobilitat que respongui a les necessitats dels ciutadans i als problemes ecològics del planeta.

Info: Salvem les Valls

Comparteix-ho amb els teus amics: