L’equip francès FDJ guanya la primera etapa de la prova ciclista la Mediterrània a Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Estany de Banyoles ha estat l’escenari de la primera de les quatre etapes de la Mediterrània (La Méditerranéenne), una nova cursa ciclista de categoria UCI 2.1 que és el nou format en el calendari de l’antiga Tour de la Mediterrània, disputat fins al 2014 i que ja el 2015 no es va celebrar. La prova comença a Catalunya i acaba a Itàlia. Són 473 quilòmetres, els 5,5 primers dels quals s’han disputat aquest dijous 11 de febrer del 2016, en format de contrarellotge per equips, en un circuit que ha completat gairebé una volta a l’Estany. La sortida de la contrarellotge era al passeig mossèn Lluís Constans, a tocar de l’Estany de Banyoles. La prova ha acabat al costat del pavelló de la Draga, a la carretera C-150a.

la mediterrània 3

Hi han participat tres equips del World Tour, la primera divisió del ciclisme internacional, els francesos AG2R La Mondiale i FDJ, i Astana del Kazakhstan. La prova ha tingut el seguiment per part de mitjans de comunicació de diferents estats com ara el conegut diari esportiu L’Équipe i una de les televisions amb més audiències de l’Estat francès, TF1.

mediterrània1

El guanyador de la contrarellotge per equips ha estat FDJ amb 6 minuts exactes, amb una velocitat mitjana de 54 quilòmetres per hora. Curiosament el segon classificat l’Astana també ha fet 6 minuts exactes però la victòria s’ha decidit per dècimes de segon. En tercera posició ha quedat el Direct Energie amb 6 minuts i 8 segons. El quart, Cofidis, i el cinquè, Roubaix-Lille Metropole, han empatat a 6 minuts i 11 segons.

Cal destacar el debut com a ciclista professional del blanenc Francesc Zurita de l’equip Vorarlberg, amb una onzena posició a la general amb 6 minuts i 26 segons. Un dels favortits l’AG2R La Mondiale s’ha classificat setè amb 6 minuts i 18 segons, i els bascos de l’Euskadi Basque Country- Murias han quedat en el lloc 14 d’un total de 16 equips amb un temps de 6 minuts i 32 segons.

lamediterrània2

La Mediterrània continua a l’Estat francès i Itàlia

Les dues següents etapes de la Mediterrània són de 147 i 187 quilòmetres i es disputen a l’Estat francès. La segona surt entre Banyuls de la Marenda i Portvendres i acaba a Portvendres (Catalunya Nord), mentre la tercera va de Cadolive a Pegomas. L’última etapa de la Mediterrània es disputa a Itàlia, amb sortida i arribada de Bordighera i 132 quilòmetres, amb 18 voltes a dins de la ciutat italiana.