Les Cabanes d’Argelaguer a la 43 edició International Film Festival de Rotterdam

Comparteix-ho amb els teus amics:

Juan R. Lejarza d´Argelaguer

Josep Pujiula, més conegut com Garrell o el Tarzan d’Argelaguer, va aixecar, va destruir i va tornar a construir un bosc de cabanes, laberints i refugis, al llarg de 45 anys. Garrell va rodar en els noranta diverses pel·lícules que ell mateix va dirigir i va protagonitzar i que ara un alumne de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha inclòs en el seu documental “L’inventor de la selva” (The Creator of the Jungle), que acaba de estrenar a la 43 edició del Festival de cinema de Rotterdam (Països Baixos).

[youtube]http://youtu.be/PZqhx8OWjfs[/youtube]

Extractes d’aquelles pel·lícules, rodades amb una càmera Hi 8, es combinen amb els enregistraments de l’autor i amb imatges d’una historiadora d’art. En una mica menys d’una hora i mitja, el documental explica com el Garrell d’Argelaguer va acceptar amb paciència i sense perdre el seu ímpetu lúdic cadascuna de les embestides que van amenaçar el seu petit regne: primer els vàndals , després la construcció de l’autovia Argelaguer-Olot (A-26) i finalment , una ordre d’enderroc de l’alcalde Josep Dorca Serrat (CiU-ERC).

A dalt d'una torre

Si la primera vegada respon grimpant a les copes dels arbres i rodant persecucions amb “L’home civilitzat”, a la segona, 16 anys després, decideix participar en primera línia en la cerimònia de destrucció. “Sóc el rei del foc, el foc és bonic”, crida en una escena, mentre les seves construccions cremen.

Les darreres cabanes van desapareixer l’hivern pasat per ordre de L`Ajuntament d`Argelaguer (Garrotxa); però va quedar una seguit de camins escalats fets amb ciment i còdols, d’embassaments artificials i fonts. Després de l’estrena mundial a Rotterdam, “L’Inventor de la selva” continuarà pels festivals del món.

Comparteix-ho amb els teus amics: