Les cases aïllades de la comarca d’Osona tindran una targeta que les identificarà en cas d’emergència

ACN El conseller d'Interior, Jordi Jané, fa entrega de les targetes identificatives a l'alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, aquest dimecres 16 de setembre de 2015 a la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit l’acte d’entrega d’un projecte “positiu per a la seguretat i les persones”

Les cases aïllades de la comarca d’Osona disposaran d’una targeta que identificarà l’immoble i informarà els cossos de seguretat de la seva localització si es produeix una emergència. Cada una d’aquestes targetes té un codi que hauran d’utilitzar els propietaris de la casa en cas que tinguin una urgència. Aquest sistema permetrà minimitzar el temps d’arribada al lloc i conèixer de forma immediata quines són les característiques de l’immoble i de la gent que hi viu. El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit l’acte d’entrega d’aquestes targetes que formen part d’un projecte “pioner” que és “positiu per a la seguretat i les persones”. En total s’han repartit gairebé 3.600 targetes.

ACN El conseller d'Interior, Jordi Jané, fa entrega de les targetes identificatives a l'alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, aquest dimecres 16 de setembre de 2015 a la sala de plens del Consell Comarcal d'Osona.
ACN El conseller d’Interior, Jordi Jané, fa entrega de les targetes identificatives a l’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, aquest dimecres 16 de setembre de 2015 a la sala de plens del Consell Comarcal d’Osona.

El Consell Comarcal d’Osona, d’acord amb un conveni signat amb el Departament d’Interior de la Generalitat, ha implantat aquest sistema de codificació seguint les pautes del sistema d’informació geogràfica d’emergències i seguretat de Catalunya. D’aquesta manera, totes les cases disseminades de la comarca estaran degudament identificades i, en cas de qualsevol emergència, es millorarà l’arribada i la coordinació dels serveis. Durant els darrers mesos, s’han identificat prop de 3.700 cases i finalment s’han repartit 3.566 targetes perquè moltes d’elles estan deshabitades.

Cada un dels codis permet accedir a la informació referent a l’immoble com la seva situació geogràfica, les característiques de la casa o les persones que hi viuen. Totes aquestes dades s’han introduït al sistema d’emergències 112 per poder facilitar la feina dels cossos de seguretat. Aquest dimecres, els alcaldes de tots els municipis de la comarca han recollit les targetes i durant els propers dies les repartiran als seus respectius veïns i veïnes perquè ja en puguin fer ús en cas de necessitat.

El conseller d’Interior, durant l’acte que s’ha celebrat al sala de plens del Consell Comarcal d’Osona, ha manifestat que es tracta d’un projecte “pioner” i s’ha mostrat convençut que la resta de les comarques de Catalunya “també voldran tenir les seves masies identificades”. Jané ha reconegut que les cases aïllades “moltes vegades tenen problemes de seguretat” i que l’objectiu d’aquesta iniciativa és que “els veïns d’aquestes masies se sentin protegits”. El conseller també ha explicat que s’ha iniciat “un rodatge” i que és un projecte que “s’anirà perfeccionant” si es detecten errors.

Jané ha fet entrega de les targetes de forma simbòlica a l’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, perquè va ser ella qui va tenir la idea inicial en detectar “un problema que tenien els veïns del municipi”. Franquesa ha mostrat la seva satisfacció en veure que aquella necessitat s’ha transformat en un projecte real. L’ens comarcal s’ha fet càrrec el cost de les targetes gràcies al suport per part dels ajuntaments de la comarca que tenen signat el conveni per la implantació del Pla d’Assistència i Suport del Consell Comarcal d’Osona. ACN